Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek milyen? 4,5...

Szerintetek milyen? 4,5 hónapja edzek 17 éves vagyok 183cm 86kg.

Figyelt kérdés
[link]
2013. nov. 11. 16:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Karom 40-es..mikkor még nem bildereztem akkor futóversenyekre jártam fociztam kis időt kosaraztam is..de egyik sport sem tetszett a body builder az egyetlen sport ami nagyon tetszik és jövőre szeretnék is versenyre menni Juniorba,de addig még sokat kell kihozni magamból.De én olyan vagyok amit ki tűzök az meg is lesz..ahová az elme tart,a test követi.
2013. nov. 11. 21:34
 12/17 anonim ***** válasza:

kár h a bodybuilder nem sport

jo sok cuccal készülj be

2013. nov. 11. 21:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem rossz a forma, nincs lemaradva a hátad se, csak az első képen tűnt úgy.
2013. nov. 12. 08:02
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen a hátammal nincs semmi baj,de a deltámmal nem vagyok meg elégedve..igazából arra nem is szoktam edzeni hátazáskor is fejlődik valamennyit,de nem tudom hogy elég e az.Kell deltára is külön edzeni?
2013. nov. 12. 11:59
 15/17 anonim ***** válasza:

A delta az a vállizom, arra nem edzel egyáltalán?

A képek alapján ezt kizártnak tartom!

Különben nem nagy kunszt a delta edzése, nem nagy izom, kevés sorozat kell rá, ellenben van három "feje", amiket mind meg kell edzeni.

4x10 Oldalemelés

3x10 Mellről nyomás állva rúddal

3x10 Döntött törzsű oldalemelés

Ennyi az ideális válledzés. A sorozatok között nem kell sok pihenő, egy perc bőven elég, így az egész válledzés nettó húsz percbe telik hetente.

2013. nov. 12. 14:01
 16/17 A kérdező kommentje:
elnézést rosszul írtam az oldalammal a V-alakommal nem vagyok meg elégedve az oldalam lehetne nagyobb.
2013. nov. 13. 00:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Azon a hátedzés tud segíteni!

A V-alak kialakításához tehát a hát szélességéhez legjobban a lehúzó gyakorlatok (húzódzkodások, csigán lehúzások mellkashoz) járulnak hozzá. Az evező gyakorlatok inkább a tömörséget adják, bár ezt nem lehet ilyen tisztán elhatárolni. Szerintem mindkettőből kell két gyakorlat edzésenként, plusz valami a törzsre és mondjuk egy csigás lehúzás egyenes karral, amely a széles hátizmok mellett a fűrészizmokat is megdolgoztatja.

Egy ideális hátedzés így áll;

5 sorozat: Felhúzás

4 sorozat: Húzódzkodás széles fogással vagy csigán lehúzás mellkashoz széles fogással

4 sorozat: Döntött törzsű evezés rúddal

3 sorozat: Húzódzkodás szűk fogással vagy csigán lehúzás mellkashoz szűk fogással

3 sorozat: Evezés alsó csigán

3 sorozat: Csigán lehúzás egyenes karral

Az ismétlésszámot érdemes állandóan variálni, és nem is kell mindig egyenes sorozatokat csinálni, lehet menni félpiramisban is.

2013. nov. 13. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!