Mellizomra muszáj fekvenyomni?
Nem annyira szeretem a sima fekvenyomást. A melledzésem ezekből áll:
nyomás ferde padon
tárogatás ferde padon
áthúzás
De mivel nem vagyok még profi gyúrós így nem látom annyira hogy hogy fejlődik a mellizmom. Ha csak ezeket a gyakorlatokat csinálom (persze néha változtatok ezt-azt) akkor nem fog a mellem hülyén fejlődni ?
http://www.youtube.com/watch?v=dKPKjGLvq4o
Itt van egy tipp de inkább próbálj minél nagyobb sulyra menni és megerősödni(persze szabályosan)
Én sem szeretem, nem is csinálom.
Bemelegítésként mindig fekvőtámaszozom, az hasonló hozzá (hasonló izmok, hasonló mozgástartomány), csak "negatívban".
Én is jobban szeretem a tárogatásokat és az áthúzásokat, nem tudom, hogy mennyire genetika, de nekem nincs okom a panaszra a mellizmommal kapcsolatban (sőt, másoknak is tetszik, néhányan át is tértek az "én módszeremre", nekik is meg lett az eredmény).
Semmit sem muszáj. Alap gyakorlat ugyan, de jó munkával lehet helyettesíteni.
Saját esetemmel példálózva, az első 5 évben sosem hanyagoltam a fekvenyomást, és mindig fájt a vállam, aztán elkezdtem kiszűrni az okot, és sajnos a fekvenyomás az. Azóta géppel helyettesítem és sok kézisúlyzós gyakorlattal. Jelenleg jobban fejlődök így
Nem fog a melled hülyén fejlődni, de a leírt 3 gyakorlaton kívül további 30 létezik legalább, váltogasd a felhozatalt.
Nem muszáj, de ajánlott.
Én sem nyomok minden mell edzésen fekve, inkább minden 2. vagy 3. edzésen.
Ha csak azért nem csinálod mert nem érzed, és nem ízületi probléma miatt, akkor próbáld ki magas ismétlés számmal. mondjuk egy 50-40-30-20 ismétléses fekvenyomás után garantált a kegyetlen izomláz, ha addig csak a "szokásos" 6-15 közötti ismétlés tartományban mozogtál. Úgy válaszd meg a súlyt, hogy első sorozatban 50 legyen a cél, de ne tudd elérni. 2. sorozatban 40 a cél, de ne tudd elérni, 35-38 körül totálisan fáradj ki, segítő legyen fölötted. Csinálod 5-6 edzésen keresztül így a fekvenyomást, javul az agy-izom kapcsolat, és megtanulsz mellből fekve nyomni, nem váll-tricepszből. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!