Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ektomorf testalkathoz hány...

Ektomorf testalkathoz hány ismétlés, milyen gyakorlatok?

Figyelt kérdés
Ektomorf testalkatú vagyok. 3 hónapja edzek. Eddig össze vissza edzettem, de azért 1 kicsit látszik. Olvastam a neten hogy az ektomorfoknak másabb gyakorlatok, más ismétlési szám, sorozat szükséges az izomnövekedéshez, tömegnöveléshez. Milyen ismétlés, sorozat számmal dolgozzak ? És elég ha csak a alapgyakorlatokat végezném (minél kevesebb kalória elégetés miatt) ?
2013. okt. 1. 18:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Oké, hogy kell hozzá álló állóképesség, és elég sok kardió edzést végeznek és emiatt sokáig is bírják, de bárki végezhet kardióedzést, és akkor jó állóképessége lesz. Tehát kitolhatja mindenki a maximumát egy tulajdonságára nézve-főleg, ha ez szükséges is az adott sporthoz-de attól még lehet, hogy neki nem az lesz a keresztje. Állóképesség terén a legtöbben valszeg fel sem vehetnék a versenyt például egy etióp futóval, ugyanakkor az etióp is készülhetne boxolónak is, de minden bizonnyal maximum csak a pehelysúlyú kategóriában szerepelhetne. Merthogy az ektoknak igenis gyorsabb a metabolizmusok, gyorsabban állítanak elő energiát, jobbak az állóképességi sportokban.

A profi sportolók azért kerülnek oda, ahova, mert az adottságaik is ahhoz adottak. Az ektomorfokból lesznek a legjobb távfutók, távolugrók, úszók, egy mezo-endo viszont valószínűleg kiváló erőember, küzdősportoló, szupernehézsúlyú testépítő lenne.

Persze nem azt mondom, hogy ne hajolhatna át egy másik szomatotípusú ember egy másik sportágba, de valószínűleg nem ott érné el a legjobb eredményeket.

Egy ember Brock Lesnar vázával készülhetne ugyan állóképességi sportokra, és persze nagyon jó is lehetne belőlük, de messze nem a legjobb, és ha reális gondolkodású ember, akkor a profi vágyait nem ebben a sportban keresné.

2013. okt. 1. 23:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, ezzel egyetértek!

Mellesleg egy ektomorf nehezebben bír erőt növelni.

2013. okt. 2. 15:32
 13/13 anonim ***** válasza:

ddrake a szokásosnál is remekebb választ ír, így van :)

A kajára kell nagyon figyelni. Én pl. megeszek 7xttkg ch-t, mondjuk én tényleg extrém ekto vagyok :D

2013. okt. 2. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!