Ektomorf testalkathoz hány ismétlés, milyen gyakorlatok?
Oké, hogy kell hozzá álló állóképesség, és elég sok kardió edzést végeznek és emiatt sokáig is bírják, de bárki végezhet kardióedzést, és akkor jó állóképessége lesz. Tehát kitolhatja mindenki a maximumát egy tulajdonságára nézve-főleg, ha ez szükséges is az adott sporthoz-de attól még lehet, hogy neki nem az lesz a keresztje. Állóképesség terén a legtöbben valszeg fel sem vehetnék a versenyt például egy etióp futóval, ugyanakkor az etióp is készülhetne boxolónak is, de minden bizonnyal maximum csak a pehelysúlyú kategóriában szerepelhetne. Merthogy az ektoknak igenis gyorsabb a metabolizmusok, gyorsabban állítanak elő energiát, jobbak az állóképességi sportokban.
A profi sportolók azért kerülnek oda, ahova, mert az adottságaik is ahhoz adottak. Az ektomorfokból lesznek a legjobb távfutók, távolugrók, úszók, egy mezo-endo viszont valószínűleg kiváló erőember, küzdősportoló, szupernehézsúlyú testépítő lenne.
Persze nem azt mondom, hogy ne hajolhatna át egy másik szomatotípusú ember egy másik sportágba, de valószínűleg nem ott érné el a legjobb eredményeket.
Egy ember Brock Lesnar vázával készülhetne ugyan állóképességi sportokra, és persze nagyon jó is lehetne belőlük, de messze nem a legjobb, és ha reális gondolkodású ember, akkor a profi vágyait nem ebben a sportban keresné.
Igen, ezzel egyetértek!
Mellesleg egy ektomorf nehezebben bír erőt növelni.
ddrake a szokásosnál is remekebb választ ír, így van :)
A kajára kell nagyon figyelni. Én pl. megeszek 7xttkg ch-t, mondjuk én tényleg extrém ekto vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!