Tömegelés alatt milyen időszakonként lehet beiktatni pl.1-1 pizzázást, házi hambizást haverokkal? 1,5-2 havonta?
Gyakrabban :)
Egyrészt létezik ám csirkemelles pizza is, másrészt tömegelésnél néha lehet csalni. Megnézed, egy pizza nem a világ, egyrészt nem is nagy mennyiség, és nem is vág tönkre mindent.
Meg ha tudod, hogy ilyen lesz, az aznapi étrended ezt leszámítva lehet kicsit precízebb, hogy ne legyen túl sok telített zsír.
De alkatfüggő is, az ektomorfok például szinte bármikor bedobhatnak egy-egy ilyen csalást.
A napi fehérjebevitel legyen meg ilyen napon is, a ch legyen kevesebb.
Attól függ, milyen testalkat vagy, mi a célod, és hogy a lelkiismereted mennyire engedi. Ha csak egyszeri étkezés, akkor szerintem kéthetente, hetente akár, egy napon egy darab étkezés belefér, ha egyébként azon a napon az étrended tiszta.
Valakik kéthetente, havonta tartanak egy teljes csalónapot, na persze nem a profik:)
Persze. Én erre megcsináltam egy jó kis módszert.
A napi kalóriaigényemnél 200-zal kevesebbet fogyasztok és ez tartalmaz :
2g/tskg fehérjét húsokból
0,7g:tskg esszenciális zsírsavat (omega3 lenmag, diófélék, olivaolaj,kókuszzsír)
és a kalóriák maradék része meg mikrotápanyagokban gazdag ch tehát zabpehely barnarizs amarant quinoa köles édesbugonya zöldségekből és gyümölcsökből legalább 1-2 adag egy nap. Tehát nincs fehérrizs meg krumpli mert azokban nincs sok mikrotápanyag.
Akkor egy tömegeléshez kell egy 300-500 as kalóriaplusz mivel én az étrendemmel egy 200-as minuszban vagyok így be tudok rakni minden nap egy 500-700 kalóriás szemét kaját. Ezekben általában van telített zsír ami hiányzik a fentebb összeállított étrendből, plusz még inkább szénhidrátok. Az hogy gyorsan szívódnak fel az azt jelenti hogy felnyomják az inzulint es zsirositanak akkor de aztán az inzulin le is esik így elégeti az előbb raktározott zsírt így napi szinten nem váltanak ki nagyobb mértékű zsírosodást mint ha fehérrizsből esetleg barnából vinném be ezt a mennyiségű ch-t. Minden fontos tápanyag bekerült a szervezetembe napi szinten és ez az ami számít.
Ki beszélt itt bármiféle edzésről?
Én attól függetlenül egészségesen táplálkozok, vagyis követem Magyarországon az elsők között a paleolit diéta elveit (kis módosítással; például egy kevés rizst, sajtot, túrót azt eszek), hogy edzek vagy nem edzek.
Pizzát, hamburgert és efféle szemetet elvből nem eszek. És igen; könnyű betartani, mert olyan szinten beállt már a szervezetem a hús, hal, tojás, zöldség és egy kevés gyümölcs alapú táplálkozásra, hogy a múltkor, amikor sógoroméknál megettem két szelet pizzát szabályosan rosszul lettem tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!