Hogyan lehet házi készitésű etetőanyagot késziteni kukoricadarából?
Részletes leirást szeretnék, mi kell hozzá, elkészités stb.
Nem etetőkosárba szeretném tenni, hanem gombóc formájában etetni, halászat elején.
Leforrázod, 1 kg-hoz kell 5 deci víz. Kicsit még melegíted, hogy kimenjen belőle a víz. Egy-két napot még szárad, jó ragadós lesz, ehhez még ha kell, mehet egy kis rozsliszt vagy darált háztartási keksz, ettől nagyon jól tapad. Szemes terményből irdatlan mennyiséget lehet vele megragasztani és gombócokat belőni, szép lassan széthullik.
Inkább folyóra való recept, mert tényleg lassan bomlik, idő kell neki, tóra nem kell leforrázni, csak a parton rozsliszttel összekevered és már tapad is.
Attól függ, hogy akarsz-e vásárolni hozzá. Ha igen, dúzadarát, daráltkekszet, vizet és bármilyen aromát (én a fokhagymagranulátumot kedvelem) keversz hozzá (az arányokat közben neked kell kitapasztalnod) megfelelő állagúra keverve remek. Keszegte, kárászra, de főleg pontyra remek. Magokkal, élőanyaggal ajánlom, de nélküle is remek. Magok közül ehez a fokhagymás verzióhoz én a kibontott napraforgót ajánlom.
Remélem beválik. Görbüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!