Hogy készítsek olcsón könnyen etetőanyagot házi hozzávalókból?
Szia!
Habár én inkább támogatom a "gyári" keverékeket, de egy olcsó, de mégis hatékony etetőanyagot leírhatok (persze vize válogatja). Megmaradt kenyér (frissen ugye már kilója ennek is etetőanyag árban van) feláztatva csemegekukorica (kb. 100 Ft) levével, majd hozzákeverve, vagy áztatott,főzött takarmánnyal (kilója 88Ft), miután jól összegyúrod, az állag tökéletesítéséhez vakondtúrás használható, illetve én 1-2 kanál őrölt pirospaprikát hozzákeverek. Nekem bevált, de azt tudni kell, hogy a kenyér lényegesen lassabban oldódik, mint a rendes etetőanyagok.
Rostáld át a kukorica darát közepes lyukú rostán, tegyél hozzá megmaradt szárazkenyér morzsát. Olajos magvak is jól jöhetnek, vagy búzadara. Valóban jó ha rostálsz rá földet jobban tapad a kaja, mégis bont a fenéken. Viszont a földet szerintem kizárolag rostálva érdees belerakni.
A végén szintén rostáld át az egészet XD...érdemes beszerezni egy rostát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!