Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy lehet házi etetöanyagot...

Hogy lehet házi etetöanyagot csinálni a legolcsoban?

Figyelt kérdés

#házi #etetöanyagot #legolcsoban
2013. máj. 13. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mire és hol akarsz horgászni. Nagyapám kortársai kenyeret gyúrnak össze kukoricával meg borsóval, végülis az is etetőanyag.

Egyébként meg keress rá, az alap, hogy összegyúrsz valami lisztből készült dolgot (valamilyen kelttészta, keksz) kukoricával, esetleg magokkal. Ezt ízesítheted, rakhatsz bele csontit, szükség szerint ballasztot. Legyen fantáziád.

2013. máj. 13. 16:18
 2/8 Lajos54 válasza:

Amíg anyósoméknál voltak állatok, onnét szoktam hozni kukoricadarát.

Egy kilónyi darába belekevertem egy kávéskanálnyi ánizsmagot, meg egy zacskó vaníliás-cukrot. Hozzáadtam még egy púpos evőkanálnyi rozslisztet is ("ragasztónak"). Ezt bekevertem annyi vízzel, hogy egy kicsit folyós legyen, aztán lassú tűzön addig főztem (állandó kevergetés mellett, hogy le ne kozmáljon), amíg annyira besűrűlt, hogy szinte nem lehetett keverni. Ezt általában este készítettem. Kiraktam az erkélyre edénnyel együtt (lefedetlenül).

Reggelre egy elég stabil anyag lett belőle, aminek isteni illata volt.

Gombócként (kézi etetésnél) is jól bevált, de etetőkosárba is, mert egész jól tapadt, de a vízben aránylag hamar szétázott.

Még annyit a tapasztalatokról, hogy minél tovább főztem, annál lassabban ázott széjjel, illetve később már megszitáltam elhozatal előtt a darát, és az apróbb szemű részét használtam, hogy ne lakjanak olyan gyorsan jól vele a halak.

Nagyon eredményes volt. Most már csak azért nem használom, mert ahova általában járok, ott tilos az etetés, illetve csak minimális mennyiségű szemes kukoricával szabad.

2013. máj. 16. 14:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Már semmi sem olcsó. Vegyél egy például 3kg-os carpzoom ( [link] etetőanyagot és azt esetleg kukoricadarával, áztatott szemessel egészítsd ki. Így nem kell főzögetned, hamar megvan, tapad rendesen.
2013. máj. 17. 08:46
 4/8 Lajos54 válasza:

Biztos, hogy ez sem lehet rossz, viszont a kérdésben az volt, hogy lehet a legolcsóbban. A 3kg-os Carpzoom etetőanyag kb. 1000 Ft. Sőt vannak egyéb, horgászboltban kapható etetőanyagok, amik ugyanígy megfelelnek erre a célra, de azok sem olcsók.

A kukoricadara nekem ingyen volt, de ha nincs is ingyen, kisállat tenyésztők boltjában, vagy egyes piacokon egész olcsón beszerezhető. A rozsliszt, az ánizsmag, a vaníliás cukor szinte fillérekért beszerezhető, nem kell belőle sok.

Az igaz, hogy van vele egy kis munka (a főzés), de az legalább nem kerül pénzbe, ellenben nagyon hatásos volt.

2013. máj. 17. 09:40
 5/8 lacimágus69 válasza:
Én speciel veszek egy kiló kenyeret a belét az etető kosárba teszem a horogra meg kb:1 cm2 kenyérhéjt.A ráckevei dunaágban keszegre tavasztól őszig kiváló,néha még a ponty is beugrik,de számítani lehet őrült balinokra is.Jó szórakozást!!
2013. máj. 17. 13:57
 6/8 anonim válasza:

Szoktató etetésre vagy kosárba?

Szoktató etetésre tudok tanácsot adni:

Kukorica + élesztő+ sör lezárva légmentesen +1 hétre kirakva a napra.

Az amurok imádják.

2013. máj. 17. 22:43
 7/8 anonim ***** válasza:

ponty:

kukorica+házi pálinka vagy kukorica+házi pálinka+méz,(a kukorica lehet takarmány kukorica vagy csemege kukorica!)

márna:

reszelt sajt+egy csomag szotyola mag

Pontyra keszegre és kárászra:ez a legjobb

1 zacskó darált háztartási kekszet és vaníliás (bármilyen) aromát összekeverünk. Esetleg valamilyen magfélét és élőanyagot keverünk hozzá.

1. Fogj kézbe egy vödröt, előtte áztass be kb. 5-6 szelet kenyeret ha ez eléggé kiázott nyomd ki belőle a vizet majd tedd a vödörbe!

2. Darálj le kukoricát esetleg búzát árpát, majd rakj bele 4-5 csomag vaníliás cukrot utána 250-500ml tejet esetleg egy kis lisztet!

3. Ha végeztél akkor már csak az aromát kell belerakni javaslat: vaníliás, mandulás, mézes pálinkás ...,de rakhatsz hozzá pár csepp mézet is ezután jól keverd össze nekünk bejött! Ajánlott 1-2 nappal előbb megcsinálni az etetőanyagot és hagyni állni hogy az ízek össze érjenek!

4. Az erősebb hatás érdekében érdemes bedobás előtt csontkukaccal szúnyoglárvával keverni, de hogyha a csali szemes kukorica nemárt 1-2 doboz kukoricát is hozzá önteni. (Fontos hogy ami a kukorica alatt áll lé ne öntsük az etetőanyaghoz.)

2013. máj. 23. 17:27
 8/8 anonim ***** válasza:
fogsz egy lezárható vödröt,például a nagy 20literes festékes vodör,tele rakod kukoricadarával,árpával,kemény kukoricával,esetleg búzával összekevered ráöntöd a vizet,lezárod hetekig úgy hagyod,és bebüdösödik, mi ezzel gyakran horgászunk,lisztet keverhetsz bele ettés előtt hogy összetapadjon,olcsó és hatásos.
2013. júl. 20. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!