Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Több éves kihagyás után...

Több éves kihagyás után megint gyúrnék, jó ez az általános edzésterv?

Figyelt kérdés

35 múltam, csak a testem karbantartása a célom és a sportok közül a súlyzózás a kedvencem. Az alábbi, teljes testes edzést végezném az első pár hétben, heti 2-3 napra van időm a konditeremben. Szerintetek visszatéréshez, az izmok felkészítéséhez megfelelő a gyakorlatsor? Az ismétlésszámok rugalmasak, csak kb-ra írtam be őket. Később persze kicsit izolálnám az edzést izomcsoportok szerint, de most első a formába hozás. Köszi a hozzászólásokat!

Láb:

Lábtológép: 4-5X

Fekvő lábhajlító: 4x

Vádli: 4-5X

Nyújtott lábú felhúzás: 4X

Has:

hasprés 3-4X, oldalsó hasprés 3-4X

Hát:

Húzódzkodás 4X,

hiperhajlítás 4X

T-rudas evezés 4X

Mell:

Fekve nyomás 4X

Tárogatás súlyzóval 4X

Kar:

Bicepsz kétkezes súlyzóval 4X

Kábeles bicepsz 4X

Váll:

Oldalemelés gépen 4X

Előre emeléx 4X

Hátrafeszítés gépen 4X

Vállból nyomás kétkezes rúddal 4X

2013. szept. 18. 09:25
 1/6 anonim ***** válasza:
ha jól látom a tricepsz kimaradt.
2013. szept. 18. 09:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Nagyon nem jó így. Ha teljes testes edzés van és így is kell kezdened tényleg, akkor ez rengeteg gyakorlat. Egy izomcsoportra egy gyakorlat legyen edzésenként 3-4 sorozattal. Nem muszáj minden edzés nap ugyanazt a gyakorlatot végezni az egyes izomcsoportokra, de csak 1 menjen!

Majd 2 hónap után áttérhetsz osztott edzésre, ahol már heti egyszer eddz egy izomcsoportot (kivéve vádli, has), de akkor keményen 3-4 gyakorlattal. De teljes testnél felejtsd el a sok gyakorlatos edzéseket, mert qrvahamar túledzés lesz belőle.:)

2013. szept. 18. 09:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Így van, ezt legalább 2 óra lenyomni(de inkább több).

Egy-egy gyakorlat izomcsoportonként elég egyelőre.

2013. szept. 18. 10:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Igaz, a tricepszet csúnyán kihagytam:)

És pl. a vállazást hogyan kellene az elején csinálni? Mert én a vállat 3 külön izomnak veszem (első, oldalsó, hátsó). Mégis elég, ha az első 1-2 hónapban csak egy féle gyakorlatot (pl. vállból nyomást) végzek, és utána kezdem el külön bombázni őket?

2013. szept. 18. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:
A hátsó vállrész most hagyhatod még, kap eleget hátnál. Egyik edzésen nyomás, másikon oldalemelés és megoldva a probléma.
2013. szept. 18. 16:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!:)
2013. szept. 18. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!