Több éves kihagyás után megint gyúrnék, jó ez az általános edzésterv?
35 múltam, csak a testem karbantartása a célom és a sportok közül a súlyzózás a kedvencem. Az alábbi, teljes testes edzést végezném az első pár hétben, heti 2-3 napra van időm a konditeremben. Szerintetek visszatéréshez, az izmok felkészítéséhez megfelelő a gyakorlatsor? Az ismétlésszámok rugalmasak, csak kb-ra írtam be őket. Később persze kicsit izolálnám az edzést izomcsoportok szerint, de most első a formába hozás. Köszi a hozzászólásokat!
Láb:
Lábtológép: 4-5X
Fekvő lábhajlító: 4x
Vádli: 4-5X
Nyújtott lábú felhúzás: 4X
Has:
hasprés 3-4X, oldalsó hasprés 3-4X
Hát:
Húzódzkodás 4X,
hiperhajlítás 4X
T-rudas evezés 4X
Mell:
Fekve nyomás 4X
Tárogatás súlyzóval 4X
Kar:
Bicepsz kétkezes súlyzóval 4X
Kábeles bicepsz 4X
Váll:
Oldalemelés gépen 4X
Előre emeléx 4X
Hátrafeszítés gépen 4X
Vállból nyomás kétkezes rúddal 4X
Nagyon nem jó így. Ha teljes testes edzés van és így is kell kezdened tényleg, akkor ez rengeteg gyakorlat. Egy izomcsoportra egy gyakorlat legyen edzésenként 3-4 sorozattal. Nem muszáj minden edzés nap ugyanazt a gyakorlatot végezni az egyes izomcsoportokra, de csak 1 menjen!
Majd 2 hónap után áttérhetsz osztott edzésre, ahol már heti egyszer eddz egy izomcsoportot (kivéve vádli, has), de akkor keményen 3-4 gyakorlattal. De teljes testnél felejtsd el a sok gyakorlatos edzéseket, mert qrvahamar túledzés lesz belőle.:)
Így van, ezt legalább 2 óra lenyomni(de inkább több).
Egy-egy gyakorlat izomcsoportonként elég egyelőre.
Igaz, a tricepszet csúnyán kihagytam:)
És pl. a vállazást hogyan kellene az elején csinálni? Mert én a vállat 3 külön izomnak veszem (első, oldalsó, hátsó). Mégis elég, ha az első 1-2 hónapban csak egy féle gyakorlatot (pl. vállból nyomást) végzek, és utána kezdem el külön bombázni őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!