Valaki írna nekem egy edzéstervet ajánlani tömegnöveléshez?
1,5 éve edzek abból most 2 hónapig csináltam a saját testsújos edzést és most vissza álltam a kondi termes edzésre. Úgy érzem sokat erősödtem az alatt a 2 hónap alatt. Elég sokfajta edzésmódszert próbáltam már és most szeretnék gyarapodni.
77-80 kiló között ingadozok.
o*
Mivel telefonról írok..
Nincs külön tömegnövelő és szálkásító edzés. Ez az étrenden múlik, a súlyzós edzés nem változik.
Ha 3 napost szeretnél, akkor:
Mell-bicepsz, pihi, láb-váll. pihi, hát-ticepsz.
vagy: mell-hát, pihi, láb, pihi, váll-kar.
4 napos pl: mell-bic, láb, pihi, váll-tric, hát
vagy: mell-váll, láb, pihi, hát, kar.
A nagyobb izmokra mehet 4 gyakorlat, a kisebbekre 3 is elég lesz. Gyakorlatonként 3-4 sorozat, sorozatonként 8-12 ismétlés.
A gyakorlatokat leírom, hogy én miket végzek, milyen gyakorlatokból teszem össze:
Mell: fekvenyomás kétkezes- és egykezes súllyal, ugyanez döntött padon, tárogatás (a pad dőlési szöge itt is változik hetente), áthúzás tolódzkodás.
hát: húzódzkodás szélesen, egykezes evezés, kétkezes evezés, t-rúd (a rúd egyik végét megpakolom súllyal, a másik végét pedig betámasztom egy sarokba úgy hogy becsavarom a végét egy törölközőbe, hogy ne tegye tönkre a falat. Egy háromszög fogantyúval tudom húzni a megpakolt végét.)
Hátnál még megy kéthetente felhúzás, illetve hiperextenzió (homorítás).
Váll: egykezes nyomás ülve fej fölé vagy mellről nyomás kétkezessel, oldalemelés, oldalemelés döntött törzzsel.
Csuklya: egykezes- vagy kétkezes súllyal vállvonogatás.
Bicepsz: állva kétkezessel sima vagy francia rúddal, állva egykezes beforgatós bicepsz vagy kalapács, scott padon egykezes, koncentrált bic., húzódzkodás szűk fogással arc felé néző tenyérrel.
Tricepsz: szűk fekvenyomás, fekve homlokra engedés (koponyatörő), vagy ugyanez egykezessel, ülve egykezessel tarkóhoz engedés, hátsó támaszos tolódzkodás, lórúgás.
Láb: guggolás, kitörés, merevlábas felhúzás, egylábas vádli állva egyik kézben súlyzóval terhelve.
Has: hasprés és függeszkedve lábemelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!