Oldalemelés 2 egykezes súlyzóval. Valóban nem kellenek hozzá nagy súlyok?
Barbi súlyok alatt azt szokta érteni Montez, hogy annyival csinálod az adott gyakorlatot, amivel nem megerőltető a 10 ismétlés.
Ha neked 5 kg oldalemeléshez olyan hatást ér el, hogy a tizedik ismétlés már épphogy megy,akkor az az ideális súly.
Ez amolyan.. relatív barbisúly :D
Ami neked ideális. Ha 5 kg. még könnyedén megy, akkor ne annyival, kezd, lehet, hogy Te már 10-el tudod a kezdetektől is.
Én amikor elkezdtem a testépítést-kapaszkodj meg!- 4 kilóval kezdtem. Mondjuk én még most is gyengécske vagyok(de tényleg :)
Tehát magadhoz képest mérd a súlyokat, nincs egység!
Még valami: eleinte lehet szó arról, hogy kisit kevesebbel csinálod, mert nem érzed a gyakorlat szabályos kivitelezését. De csak míg meg nem tanulod szabályosan végezni.
Az én oldalemelésem eleinte néha jobban hasonlított vállvonogatásra. :D
Az oldalemelést az emberek zavarba ejtően nagy része teljesen rosszul csinálja. És ez főleg a túl nagy súly használata miatt van. Jól megválasztott súllyal úgy kinyírod a válladat, hogy égni fog, mint állat. Egy egy kis izom, nem kell hozzá brutál súly, inkább csináld vetkőző sorozatokkal. Az 5-6 kg egy kezdőnek egyáltalán nem kis súly!
Attól hogy valaki 100kg-al nyom fekve, még nem tud ugyanekkorával vállazni. Más izom. Ami a mellnél barbi súly, az a vállnál túl sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!