Vesekímélő fehérje forrás?
7 éve edzem rendszeresen,de csak 3 éve élek súlyzós edzéssel. Táplálékkieglszítőnek aminót,fehérjét,glutamint és kúraszerűen L-Carnitint alkalmazok.
3 hónappal ezelőtt majdnem kórházba kerültem vecsegörccsel, valamint akne jellegű ocsmánysűgok jöttek elő a hátamon és az arcomon. A vizsgáloatok során megállapították,hogy a vesém nem tudja feldolgozni a túlzott mennyiségű fehérjét (58 kg vagyok,kb. 70-80 g fehérjét vittem be naponta),ezért tisztítókúrát csináltam,azóta nem fogyasztom a megszokott tápkiegészítőket.
Mondnaom sem kell,ezek nélkül az edzés,mint szarnak a pofon,semmit nem fejlődök,és az izmaim definiálatlanabbak...sokkal!!! :( :(
Valaki tud segíteni megoldást kereni?
Tök mindegy, hogy miből viszed be a fehérjét, mivel a táplálékkiegészítők is kaják, tehát ugyanolyan protein az is, mintha húst ennél.
Viszont én az egész diagnózist megkérdőjelezném. A 70-80g fehérje, az nagyon kevés, attól nem lehetett bajod. Én inkább azt hiszem, hogy eleve veseproblémád lehet, de ezt szokták egyből a túlzott fehérjére szokták fogni, meg a csúúúnya gyúrós életmódra.
Én is azt olvastam,hogy elméletileg a vesét nem teszi tönkre a fehérje,csak az amúgy is látens vesebetegséget hozza felszínre max.
Köszönöm szépen a válaszokat,megpróbálok még egy kúrát,és meglátom mi lesz...3 hónap alatt elég szépen kitisztultam...Ha máshogy nem,időközben tisztító kúrákkal fogyasztom ezután!
Köszönöm mégegyszer az összes választ!
Mennyi folyadékot iszol naponta?
Milyen kúrát csinálsz?
Keress rá erre: A sport és a vese kapcsolata
a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás kötetben ez részletesebben benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!