Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lisztérékeny vagyok, és...

Lisztérékeny vagyok, és minden fehérjére rá van irva, hogy glutént tartalmazhat, amit én nem ehetek, MIT TEGYEK?

Figyelt kérdés

Na szóval, sok mindent sűritettem bele a kérdésembe.. A lényeg, hogy lisztérzékeny vagyok, és el szeretnék kezdeni komolyabban edzeni szeptembertől, és szeretnék edzések után egy fehérje turmixot meginni, rendeltem is egy fehérjét ami adatlapjára nem volt odairva, hogy glutént tartalmazhat, de amint kihozták, láttam a dobozon, hogy van benne..szóltam is és a srác elfelejtette kiirni, miután szóltam egyből ki is javitotta.. na szóval van itthon egy kg fehérjém, de nem merem szedni, mert már 2adaggal megittam, de ugy néz ki, hogy egy csomó pattanásom lett, na vagy ez miatt, vagy nem, de inkább ma edzés után kihagytam, kiváncsi vagyok, hogy eltűnnek-e a pattanások.. Na de, hogyha minden fehérje, glutént feldolgozó üzemben készült akkor nálam az mind kilőve sajnos..??! (most a tejsavóról beszéltem) De pl ez állati/növényi eredetű [link] ehhez sincs odairva, hogy glutént tartalmazhat.. szerintetek ez jó lenne? Vagy ha fehérje nem akkor mi? (tömegnövelő is kizárt..) Amugy igazából tömeget szeretnék növelni még igy az elején..:)

Köszönöm a válaszokat !:)

2013. aug. 30. 22:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez a kettő azonos, mivel nem tökéletesen tiszta zab alapú termékeket is gyárthatnak azonos gyártósoron a proteinnel.
2013. szept. 1. 19:48
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát nem fehérjét linkelt a 73%os de értékelem a segitséget!:)

Elvileg nem ehetek semmit lisztes dolgot, de bajom nem lesz tőle, szóval ha megeszek egy szelet pizzát akkor nem halok meg:D de nem nagyon szeretném kipróbálni, hogy 3kg fehérje után lenne-e valami, főleg igy az éves kontrol előtt.. szóval majd megkérdezem a builderes boltba, hogy ott mit ajánlanak..

2013. szept. 1. 22:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Dietetikushoz menj. Leírtam neked értelmesen mit tudsz rendelni. Nálam szakértőbbet nem találsz egy kis boltban.
2013. szept. 1. 22:30
 14/14 anonim ***** válasza:

A pizzától, kenyértől meg ha mindig félreeszel sok év után rákos lehet a beled. Sajnos ez van, nézz utána a problémádnak!

Alapvetõ a betegség lényegének és a hagyományos élelmiszerek (melyeket a betegek szinte kivétel nélkül kedvelnek) toxicitásának ismertetése. Mindez különösen a tünetmentes vagy csak enyhe tünetekkel rendelkezõ betegeknél fontos. Fel kell hívni a beteg figyelmét a kezeletlen coeliakiás betegeknél észlelt, fokozott malignitási kockázatra (különös tekintettel a vékonybél-lymphomára). Tudatosítani kell a betegben, hogy a GMD következetes, éveken át tartó betartásától az emésztõszervi panaszok javulása, a testsúly és az ellenállóképesség növekedése, a csontsûrûség – legalább részleges – restitúciója, a társuló betegségek enyhülése vagy megszûnése, a rosszindulatú daganatok kockázatának az átlagpopulációnál észlelt szintre való csökkenése várható.

2013. szept. 1. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!