Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izomtömeg növelés mellett...

Sowilo kérdése:

Izomtömeg növelés mellett lehet erőszintet is növelni? (nem hülye kérdés, lent kifejtem)

Figyelt kérdés

Tehát ugye ha az izomtömeg növekedik, nő az erő is. De vannak például az erőemelők, ők direkt csak erőre edzenek, az izomtömegük kevesebbet fejlődik mint mondjuk egy testépítőnek. Ha az edzést nézzük, akkor tudjuk, hogy többnyire az a különbség a kettő között, hogy az erőemelő alacsonyabb ismétlésszámmal, nagyobb súlyokkal, míg a testépítő magasabbal, de könnyebb súlyokkal edz.

A kérdésem: megoldható lenne-e, hogy valaki a tömeg felszedése mellett gyorsabban is erősödjön? Én ezt úgy képzelem el, hogy pl az adott gyakorlatból nehezebb súllyal, mondjuk 3-4 ismétléssel, és kisebb súllyal 6-8 ismétléssel is végzünk sorozatokat. Két sorozat fekvenyomás "erőemelősen", másik kettő "testépítősen". Vagy egyik héten nagy súly, a másik héten kisebb.

Ez csak ilyen késő esti filozofálgatás, lehet hogy hülyeség, de szeretném ha más is mondana róla véleményt.

2013. aug. 29. 02:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A súlyemelőnek meg van a technikája, ami azt jelenti, h ennek köszönhetően több 10 kilóval tud többet emelni, nem feltétlen sokkal erősebb.

Másrészt szerintem egy hatalmas baromság ez a egyet így, egyet úgy nyomok dolog.

2013. aug. 29. 03:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baromság. Lehet így csinálni, hogy néha alacsonyabb ismétlésszám megy nagyobb súllyal és ettől bizony jön az erő is.
2013. aug. 29. 05:46
 3/13 anonim ***** válasza:
Akkor úgy van, tévedtem!
2013. aug. 29. 07:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem gond. :)
2013. aug. 29. 07:20
 5/13 dirtboy ***** válasza:
100%
ezzel az öltléttel az a gond hogy te csak súlyzókat emelgetnél még egy erõemelõ sokszor teljesen más gyakorlatokt és eszközöket csinál. hiába leszel mondjuk brutál erõs a kondiban de egy nagy traktor gumi borítás,vagy aktatáska cipelés lehet megfogna mert nem gyakoroltad. kathi béla ugyebár ötvözte a kettõt és ahoz mérted melyikre készül úgy járt edzeni.
2013. aug. 29. 08:24
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Dirtboy nem szívesen javítalak ki de amiről te beszélsz az az erősember (strongman) amit a kérdező ír az az erőemelés ( powerlifting)

Egyébként igen kérdező lehet vegyíteni a kettőt erre nagyon jó pl Layne Norton PHAT edzésterve ami itt jól ki van fejtve

[link]

Igazából ez haladó program ha kezdő vagy akkor inkább ezzel kezdenék mert így lesz jobb a fejlődésed. [link]

2013. aug. 29. 09:17
 7/13 anonim ***** válasza:
Ezt az utolsó linkelt programot hogy kell érteni. Váltakozva megy az A és B program és heti hányszor?
2013. aug. 29. 09:22
 8/13 anonim ***** válasza:
A videóban elmondják részletesen. Egyébként kedd csütörtök péntek ABA majd következő héten BAB.
2013. aug. 29. 09:25
 9/13 anonim ***** válasza:
köszi, melóban vagyok, nem nézhetek videokat.
2013. aug. 29. 09:28
 10/13 dirtboy ***** válasza:
100%

ma 09:17

igazad van,nem olvastam végig a kérdést csak az elsõ bekezdest. a kérdezõ reagálására vártam de mindegy így is jó.

semmisnek kell venni a válaszom,mert tényleg azt hittem strongman gyakorlatokban is erõs akar lenni.

2013. aug. 29. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!