Persze, gerincferdüléssel semmit nem szabad csinálni, csak otthon ülni:)
Ne hallgas az ilyen baromságokra!
Mindent csinálhatsz, amivel nem a gerinferdülésed rosszabodását segíted.
2013. aug. 17. 14:44
2/15 Shoryuken válasza:
Sőt, a híd nevű gyakorlatot amúgy sem ártana csinálnod, ha ferde a gerinced.
2013. aug. 17. 23:02
3/15 Villácska válasza:
Nehogy lehidalj. :D Azt tényleg ne csináld. Én is street workoutozok és fűzőt kéne hordanom. De nekem pl egy kézenelásba nyomásnál fáj a gerincem. Nem szabad olyan gyakorlatokat csinálni amitől fáj vagy nagy terhelés megy rá. És ilyen bizony a fegyencedzésben is van. Ne menj le hídba, ne állj kézen stb. Nekem kimondottan jót tett, javúlt tőe a tartásom . Az is egy hülyeség hogy izületeket nem lehet vele szétbarmolni. én sosem melegítettem könyökre leterheltem mint az állat és nagyon sokszor fáj a könyököm :S de a sok helytelen fekvőtől még a vállad is szétmehet. A fegyencedzést szintjeit tartsd be hogy hozzáerősödjenek ízületeid az izmaidhoz és gerinckímélő gyakorlatokat csinálj! Amúgy miért nem terhelné az ízületeket? Kézenállásból nyomás majdnem olyan mint a vikingnyomás 70 kilóval (átlag embernél)
2013. aug. 17. 23:56
4/15 Villácska válasza:
Előző vagyok, gyógytornász mondta mit lehet mit nem.
2013. aug. 17. 23:57
5/15 Shoryuken válasza:
Gyerek koromban nekem is volt gerincferdülésem, gyógytornára is kellett járnom. Többek között hidat is kellett csinálni. De ha az én gyógytornászom volt a hülye, akkor nem szóltam :)
2013. aug. 18. 00:36
6/15 Villácska válasza:
Megkérdezhetem hány éve voltál?
2013. aug. 18. 09:52
7/15 anonim válasza:
Ezer fele gerincferdules van, mindenkinek mas milyen. A modszerek/terapiak kozul is van legalabb 10 fele, ezert nem lehet megmondani pontosan hogy neked mi a jo. A fegyenctorna, fekvotamasz, stb, azert nem ajanlatos (sajnos) mert a rossz gerinc mellett az izomzat is deformalt es ha ragyursz kemeny es rovid edzesekkel, bedurranak, megerosodnek es tovabb huzzak a rossz gerinced a rossz iranyba. Nezd meg, nincs olyan gerincbeteg akinek ne asszimetrikusan fejlodnenek az izmai. Gyogytorna es uszas sux van sajnos.
2013. aug. 21. 16:27
8/15 Villácska válasza:
hogyha valaki szabályosan csinálja a gyakorlatokat, és normálisan lenyújt lóf4sz baja se lesz tőle. Épp hogy megerősödik a gyengébb hátizom. Miaz hogy több ezer féle gerincferdülés létezik? Van kifózis és skoliózis. A durvább gerincferdülés amikor a gerinc elforog a helyéről. Írd le légyszi milyen fajta gerincferdülésed van esetleg van e csigolya deformitás vagy porckorong vékonyodás. Nekem mindkettő van, és javult a hátam mióta edzek. 2 éve edzek fűzőt kéne hordanom és javul. persze gyógytornára is járok. Ami a legfontosabb
2013. aug. 21. 19:23
9/15 anonim válasza:
hogy csinalod szabalyosan, ha rossz a statikad es eleve asszimetrikus mozgasokat vegzel? (ennek merteke ferdulestol, csavarodastol fugg) Hogy megerosodik a hatizom, az teny. Nekem konkretan az egyik 3 cm-el nagyobb mint a masik, raadasul allandoan gorcsben van, hiaba nyujtok. Ha csak nyujtanek jobb lenne. (vagy usznek)
A tobb "ezer" felet ugy ertettem, hogy mindenkinek masik csigolyanal van problema, fuggetlenul h kifozis vagy skoliozis, vagy mindketto. Nekem mindketto van, ek alaku csigolyakkal ami a scheuermann alaptulajdonsaga. En is edzettem es az allokepessegem jobb lett, de a gerincem semmit nem javult. Voltam egy olyan szakembernel aki a kiropraktika alapitoja (!), o javasolta hogy mindennel hagyjak fel mert csak kart teszek. Egy ilyen szakemberrel nem tudok vitatkozni, biztosan te is hallottal rola, itt el 10-15 eve Mo-n. O az uszast javasolta es a nyujtast, valamint 1 evente kezel. A fegyenctornat nagyon csinalnam de aggajaim vannak. Egyebkent teljesen ertheto es logikus amit mond: ne terheld, de mozogj a sulyod toredekevel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!