Sokat hallom, hogy a gerincferdülés mellett nem jó csinálni a fegyencedzést sem, ez tényleg így van?
Pedig a fegyencedzés nem terheli annyira a csontokat, izületeket mint pl.: egy súlyzós edzés.
Akkor lehet csinálni vagy nem? Van aki gerincferdülés ellenére is csinálja. Én is elszeretném kezdeni.
Nekem 10-11 es csigolyák ék alakúak a porc el van vékonyodva köztük. Fűzőt írtak fel amire azt mondta ortopédius 18 éves koromig kelleni fog. Most 2 év edzést után saját testsúllyal, és heti 3 gyógytestneveléssel ott tartok hogy mostmár a tartásommal semmi probléma nincsen. 14 éves vagyok . Kb 1,5 éve diagnosztizálták nálam. azóta gyt-zek. Már nem érzem hogy gerincbeteg lennék, régebben ha megemeltem egy 20 kilót másnap már fájt tőle a hátam.
De persze ez csak az én esetem. Elég súlyos mértéken volt gerincferdülésem. Mostmár csak kötött vagyok inkább a vállamban és a far részen. Meg persze a kifózis nem tud helyrejönni 1,5 év alatt de az izomzatom már a helyén van.
Szerintem az ortopédusok túlzásba viszik a gerinc kímélését, heti 5 gyógytorna nem ér fel az egésznapi mozgással testnevelés órákon vagy még amúgy az edzéssel. Nagyon fontos persze, de szerintem nem csak azt kell csinálni, az olyan kiegészítő. Nekem legalábbis csak az volt. Kaphattam volna teljes felmentést de nem kértem, és csak az olyan dolgokat nem csináltam mint a távolugrás, meg sok kézenállást sem csináltam. Amúgy meg ugyanúgy átlagos életformát fojtattam. Hogyha nem mozogsz akkor az állapotod nagy valószínűséggel stagnálni fog. A fűző nélkül sem lenne olyan a hátam mint most, nagyon sokat köszönhetek a fűzőmnek is.
Hát inkább az elején kezdem.
Nem igazán tudok orvosi
szakszavakkal élni. Jól
láhatóan előre ugranak a
vállaim. Kissé púpos. Egy kisé s alaku
görbület is van a
gerincemben, az az egyik
vállam nagyon kicsit lentebb
van. Most 17F vok és úgy 2-2
és fél éve gezdődöt az egész.
Tavaly voltam orvosnál és
gyogytornát és úszást
javasolt. (de már az előtt is
javasolták az úszást)
Régebben nagyon rossz
voltam: minden ami káros volt
én kipróbáltam, cigi alcohol,
fű, minden este buli. Én hülye
meg lese szartam az egészet.
Most már így utólag
megbántam mindent. Az előtt egy
keményebb tesi óra útán majd
leszakadt a hátam. Már egy
nagyobb gyaloglás után leszakadt a vállam. Nehezebb fizikai munka után este szinte meghaltam.
Egy fél éve felhagytam minden rosszal és elkezdtem sportolni.
A fegyencedzés 1 hónapja csinálom, persze nagyon odafigyelek a nyujtásokra, gyakorlatokra. Olyan mint ha kicseréltek volna. Teljesen jól érzem magam. A hátam sem fáj annyit.
Persze mihamarabb elmegyek majd orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!