Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Reggeli tömegelő mehet tejjel?

Reggeli tömegelő mehet tejjel?

Figyelt kérdés
Csak, mert ott nem számít a felszívódás gyorsasága, mint mondjuk edzés után. Vagy igen?
2013. aug. 27. 15:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok tejpárti, de akkor inkább mehet, mint edzés után. De én a tömegnövelőt is csak edzés után ajánlom. Reggel pedig protein + zab.
2013. aug. 27. 15:58
 2/15 anonim ***** válasza:
De számít. Egész éjszaka nem ettél, nem hiába az egyik legfontosabb étkezés a reggeli.
2013. aug. 27. 15:58
 3/15 anonim ***** válasza:
Idd reggel tejjel, ha úgy akarod, de csak tömegelésnél!
2013. aug. 27. 16:06
 4/15 anonim ***** válasza:
Meg egy kis nesquick csokiszörppel, mert ma láttam a tecsóban és most eszembe jutott.
2013. aug. 27. 17:01
 5/15 A kérdező kommentje:
hát pedig TáplálkozásHarcmvűsz te nagy zsírbarát vagy...
2013. aug. 27. 17:04
 6/15 anonim ***** válasza:

A tejben nincs sok zsír, mint ahogy nincs sok fehérje sem.

A zsír azért jó, mert nem okoz inzulin kiválasztást, de energiát ad. Nem állítja le a zsírégetést (nem kezd el zsír raktározódni), ahhoz inzulin kellene.

De a tej megemeli az inzulinszintünket, erősen, teljesen más a hatása mint a zsírnak ('_' )

( '_')

2013. aug. 27. 17:08
 7/15 A kérdező kommentje:

Ja meg lassítja a fehérje felszívódást... Ezért nem lehet edzés után tejjel inni, ezt a cuccot.

A tejcukor meg szerintem nem monoszacharid, nem igazán aggódom az inzulinszintem miatt.

Egyébként meg a zsírszövet mintha zsírból lenne és nem inzulinból meg szénhidrátból.

2013. aug. 27. 17:19
 8/15 anonim ***** válasza:

Akkor is inzulin hormon kell hozzá, hogy zsírt elraktározni a szervezeted. Akkor is nagy inzulin szekréciót vált ki valamely tej összetevő / vagy összetevők, ezek tények. Tök mindegy milyen cukor a laktóz, most nem kell részleteire lebontani a kérdést, szerintem. Azt kell látni, hogy egy pohár tej olyan hatással van a szérum inzulinszintedre, mint egy nutellás zsömle. Csak éppen a nutellás zsemle után egy csomó kalória is a testedbe kerül, ami tápanyagokat el tudod raktározni, önmagában a tejből azért jóval kevesebb tápanyaghoz jutsz (alacsonyabb kalóriasűrűségű).. DE ha valamit már eszel a tejhez, konkrétan valami tápanyagot, például szénhidrátot, például fehérjét akkor.. lesz ami lesz.

De az elv az, hogy hiperinzulinizmust okoz, akkor pedig annyira nem jó. De miről is beszélek? Tömegnöveléskor persze hogy mehet.

Ne haragudjatok, már nem törlöm ki mindezt, nemtom minek írtam tömegnöveléskor biztos hogy belefér mindenféle tejtermék. Jó, van aki szerint a tejcukor meg a tejzsír.. meg van aki szerint (mint én) egyszerűen az egészség.. de a fejlődéshez, izomépítéshez jó, fogyáskor lenne felejtős.

Bocs a félreértésért.

2013. aug. 27. 17:26
 9/15 Osynho ***** válasza:

"Egyébként meg a zsírszövet mintha zsírból lenne és nem inzulinból meg szénhidrátból."

Ezt azért gondold ár. Szerinted csak zsírból raktároz zsírt a szervezet? :D

2013. aug. 27. 17:49
 10/15 A kérdező kommentje:
hát a zsírokban raktározódik az energia
2013. aug. 27. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!