Hogy érdemesebb gyúrni? (lent)
Kezdőknek 2 hónapig először teljes testes heti 3 napos átmozgató edzésterv kell, utána mehet osztott.
És igen, edzünk, nem gyúrunk.:)
Persze, lehet később is teljes testes edzésre visszatérni pár hétre vagy akár hosszabb időszakra is. Vagy pedig átvariálod az izomcsoport felosztást, de marad osztott rendszerű edzés.
Pl volt eddig: mell-bic, láb, pihi, váll-tric, hát és helyette mehet pl 6-8 hétig: mell-váll, láb, pihi, hát, kar.
De ez csak egy példa, sokféleképpen el lehet osztani és lehet 3 napos osztott is. Variálni kell időnként az a lényeg.
Én ezt a három edzésfelosztást szoktam variálni;
Hétfő: Mell-kar
Szerda: Láb
Péntek: Hát-váll
Hétfő: Váll-kar
Péntek: Hát-mell
Hétfő: Mell-váll-tricepsz
Péntek: Hát-bicepsz-alkar
Oké! Elismerem nem térnek el egymástól drasztikusan, de szerintem ennyi változatosság pont elég, ami a felosztást illeti.
Az igazi variálgatást edzésről edzésre kell végrehajtani.
Például:
1. héten leedzem a hátam, utána a mellem
2. héten leedzem a mellem, utána a hátam
3. héten szuperszettben edzem a kettőt.
Vagy
1. héten két lehúzó gyakorlatot csinálok hátra és egy evezést
2. héten egy lehúzó gyakorlatot csinálok és két evezést
Vagy mellnél
1. héten két döntött pados gyakorlat és egy sima pados
2. héten fordítva
És ezeken túl is lehet variálni a gyakorlatok sorrendjén is, de ami a legfontosabb az ismétlésszám.
Egyenes sorozatokban nyolcakat, köv. alkalommal tízenkettőket, néha extrém magas ism.szám.
Sokszor piramis rendszerben.
Tudom most jól elkalandoztam, mert nem a kérdésre válaszoltam, de most megteszem; szerintem az osztott a jobb alapjáraton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!