Vékony lány vagyok, izmosodni szeretnék?
164 centi és 50 kiló vagyok. Elkezdtem súlyzós edzést csinálni egész testemre heti kétszer.
Az első kérdésem, hogy mennyi idő alatt láthatom az izomgyarapodást?(nem szeretnék nagy izmokat, csak kicsit formásabb karokat,feneket,lábat,kockás hasat:))
Másik, hogy szerintem széles a hátam, azzal mit tudok kezdeni, szeretném erősíteni, de még szélesebbet nem szeretnék. Köszönöm a válaszokat
23/L
Kemény edzéssel pár hónap alatt is látdzik az eredmény. Nőként nem leszel naturálban túl izmos soha, ettől ne félj.
Először menjen tömegnövelő étrend, hogy tudj izmosodni, majd később ha lesz elég izom, akkor mehet szálkásító diéta és lesz kocka has is.
Tömegnövelő étrendről tudsz valamit mondani? Mert nem bírok sokat enni, főleg ilyen melegben..
De tömegnövelő szereket nem szívesen szednék:/
Szerek nem is kellenek, max élelmi-szere.:)
Egyébként a tápkiegek is csak kaják, de te tudod.
Szóval neked kellene napi 100g fehérje és kb 150-200 g szénhidrát, hogy tudj izmosodni. Tehát kalória pluszban kell lenned.
Ezekből kellene összerakni; fehérje: sovány húsok, tojás, sovány túró.
Ch: zabpehely, rizs, tészta, krumpli, tk kenyér, sok zöldség.
Zsír: lenmagolaj, halolaj.
Sajnos nem linkelhetek, mert nem szabad, mobilrol meg nem tudok sokat írni.
Egész testes súlyzós edzés mehet heti háromszor is! Persze minden izomcsoportra csak egy gyakorlat kell.
Ha széles a hátad, akkor ne húzódzkodást vagy csigás mellhez húzásokat csinálj hát gyakorlat gyanánt, hanem inkább evezéseket; döntött törzsű evezés, alsó csigán evezés, fűrészelés...
Itt egy kicsit vitatkoznék, de nem kötözködésből. Szóval van egy ilyen tévhit, hogy csak a húzódzkodás és lehúzás megy a széles hátizmokra, de ez fatális tévedés. Az evezések is szépen megdolgozzák a széleshátizmot, nem csak vastagít, ahogyan sokan tévesen hiszik.
Ismertem egy csajt, csak egykezes evezést végzett hátra és elég brutál volt a háta így is. Ha nem akarja valaki növelni, akkor elég csak magasabb ismétlésszámmal átdolgozni, így nem okoz hipertrófiát, azaz nem lesz izomnövekedés kisebb súllyal. De ez nem szálkásítás, mert sokan azt hiszik, hogy kis súllyal kell szálkásítani. Ez a másik óriási tévhit. Szálkásításkor az étrend változik és plusz aerob edzések mennek. Ezt csak azoknak írom, akik még tévhitben vannak, nem az előző válaszolónak. Szóval no offense.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!