Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lány vagyok,21 éves, izmosodni...

Lány vagyok,21 éves, izmosodni szeretnék, kérlek, elolvasod?

Figyelt kérdés

176 cm vagyok, 65 kiló, most ért véget a fogyókúrám, sikerült 20 kilót ledobnom.

Viszont most sem vagyok elégedett magammal, feszesebb, izmosabb testet szeretnék. Több helyen olvastam, hogy a callanetics az egyik leghatásosabb alakformáló torna, és elhatároztam, hogy én is elkezdem.

De a minél jobb eredmény érdekében az étrendre is oda kell figyelni, ezt tudom.

A kérdésem a következő lenne:

Ha odafigyelek, hogy sok fehérjedús ételt fogyasszak, amennyit csak tőlem telik, már ez is elegendő, vagy mindent grammra pontosan ki kell mérni és kiszámolni az arányokat, hogy miből mennyit vihetek be?

És ha igen, honnan tudom, hogy nekem miből mennyi kell?

2012. szept. 15. 22:41
 1/10 dirtboy ***** válasza:

súlyzós edzés eredményesebb másként a fitness modellek sem azt csinálnák.

igen az elején ki kell grammolni a kaját,később már tudni fogod hogy mennyi az annyi meg vannak kis praktikák hogy ne kelljen mindig mérlegre rakni a cuccokat.

a kaját hogy mennyi kell onnét fogod tudni hogy kitapasztalod,főként a ch-t kell kitapasztalni.

protein mehet 2-2,5g/tskg.

ch induljon 4ről szerintem és tapasztalat alapján állítgasd.

telített zsírsav is kell és rostok meg vitaminok,ezekre is figyelj oda.

2012. szept. 15. 22:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A testtömegedtől függ, hogy mennyi tápanyag kell.

Szóval: Tömegnövelő étrend: legyen napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje és 5-6g*testtömegkg szénhidrát (ch). Lányoknak 3-4 g*testtömegkg ch.

Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni: 

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg. 

ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség 

zsír: omega3, lenmagolaj. 

mintaétrendek:  [link]

Szerintem súlyzós edzés (is) kellene.

2012. szept. 15. 22:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

A zsírt egyikőtök sem írta, az lényegtelen?

2012. szept. 15. 22:55
 4/10 dirtboy ***** válasza:
utolsó mondatomat nézd meg még egyszer
2012. szept. 15. 22:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Jaj, elnéztem, bocsánat.
2012. szept. 15. 22:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Kb 1g*ttkg mehet, de odaírtam hogy omega3+lenmagolaj. Ezek telítetlen zsírok, telítettek pedig jönnek a húsból, tojásból, túróból.

Tehát az össz zsír (telített+ telítetlen) legyen kb 1g*ttkg.

2012. szept. 15. 22:59
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon szépen köszönöm!

Most nagyon szimpatikusnak tűnik a callanetics, jókat írnak róla, és a hanyag testtartásra is jó, amilyen az enyém is.

Ha nem kapom meg tőle a várt eredmény, váltok súlyzós edzésre.

2012. szept. 15. 23:15
 8/10 *Glissade* ***** válasza:

Ezzel én is így voltam (hogyha nem kapom meg a várt eredményt, váltok másra), aztán annyira megszerettem azokat a mozgásokat amiket elkezdtem, hogy eszem ágában sincs váltani:D

Végül mindig azokban találtam meg a célt is.

Szóval, szerintem kezd el mind a kettőt:)

2012. szept. 16. 02:08
 9/10 poiu ***** válasza:
Sok hal. Ajánlom a nagyon olcsó busát (a legjobb hazai omega 3 forrás). Én mikróban csinálom, ha a végén leveszem a fedőt egészen hússzerű kemény lesz. Na de most nem volt a Lehelben busa, ezért keszeg a vacsora.
2012. szept. 16. 13:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a tanácsokat! :)
2012. szept. 16. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!