T. Rbo diétázom, milyen mozgás segítené elő jobban a fogyást?
Tudom, hogy sokan ellene vannak ennek a diétának, de csak 4 kilótól szeretnék megszabadulni, főzni pedig nincs időm, na meg csirkemellre és drága zöldségekre/gyümölcsökre sincs pénzem.
Ez a 6. napja a kúrának, 64 kg-ról indultam, most vagyok 62,3 kg.
(Tudom, hogy ez bőven nem csak zsírból ment...)
Rengeteget iszom vizet, zöldségleves levét, meg uborkás-citromos-gyömbéres-mentás vizet. (Meg kávét...)
Kb. minden második nap bringázom (20 perc) vagy sétálok (1-2 óra).
Érdemes lenne most mondjuk pilateseznem? Vagy ilyenkor jobb a séta+bringa? Esetleg más mozgásforma?
(Úszni és konditerembe sajnos nem tudok eljárni.)
Ja, lány vagyok, 22 éves, főleg fenékre és combra híztam kicsit, meg van egy kis pocakom, amitől az istenek sem tudok megszabadulni. (A karom és a vádlim legalább nem vészes...)
És egy kis tokám is van.
+ Gerincferdülés.
Előre is hálásan köszönöm a válaszokat!:)
Mihez kezdesz akkor, ha eltűnt az a 4 kiló? Miért pont 4 kiló? Miért olyan fontos pont annyi?
Az, hogy veszel egy iszonyat drága, iszonyat fosch port, amire rá van írva, hogy diéta, az még nem diéta. Kifogások ide vagy oda, ha nem eszel rendesen, normális diétásan, nem lesz jó az eredmény.
Korábban már végigcsináltam a 2 hetet, és nagyon sokáig tartottam a súlyomat, csak az életvitelem nem változott, így 2 év alatt visszakúsztak rám a kilók...
Azért 4 kiló, mert 58-60 kilósan érzem jól magam a bőrömben.
(58-ra szeretnék lefogyni, és utána izmosodni.)
és azért választottam ezt a diétát, mert egyszerű, nem időigényes (nem kell főznöm), és gyors. Nekem pedig elegem van a párnácskáimból, és vissza szeretném kapni a régi alakomat. és türelmetlen vagyok.
Egyébként akkor is csak vízvesztésről lehet szó, ha minden nap minimum 3 liter vizet megiszom?
A térdemen mindig száraz a bőröm, de most annyi vizet iszom, hogy végre ott is normális (és nem krémezem).
és miért olyan "fosch" ez a diéta?
mármint annyi helyről hallom, hogy a testépítők mennyiféle fehérje port isznak, ez is az...
18-féle aminosavval, egy rakat vitaminnal, ásványianyaggal, rosttal, sőt, még zsír és szénhidrát is van benne, 1,5%-os tejjel iszom, meg a fent említett zöldségleves levével és a citromos-uborkás stb.-s vízzel... + napi 800-1000 mg C-vitamint és egy kis kávét iszom.
Nem igazán értem, hogy ez miért nem jó?...
Ha diétáznék, akkor nagyrészt fehérjét ennék, csirkemellet, halat zöldségekkel. Csak pár kalóriával kevesebbet, mint ami a napi adagom lenne.
Tudom, hogy vannak nem épp egészséges adalékanyagok ebben a porban, de ezek az anyagok egy csomó hétköznapi élelmiszerben is megtalálhatóak már(sajnos...). De ezért is igyekszem sok antioxidánst bevinni.
Szóval valaki elmondaná, ez miért annyival rosszabb?
Ja, és egyáltalán nem vagyok éhes. Sőt, inkább az szokott gondot okozni, hogy a reggeli és az ebéd bőven elég...
Egyébként mindenkinek köszönöm a válaszát!:)
Az aerob edzés a futás és társai?
:)
Mozgás: kiszedegeted a cukorszemcséket a porból?
Miért nem veszel olcsóbb és jobb minőségű port, vagy sütsz egy tojást, veszel egy füstölt sonkát? Ezek jobb ételek, minek a por?
Bringa séta kevés.
Pilates értelmes. Más mozgásforma: pilates mellett erősítő edzés lábra: nem bringa hanem guggolás.
Önvédelem edzés.
Megszabadulsz a pocakodtól, ha alacsony lesz az inzulinszinted. Ehhez nem cukros fehérjeport kell enni, hanem fehérjét és zsírt, nyilván zöldségekkel.
Gerincferdülés: na erre nagyon jó lesz a pilates.
Sok sikert!
Köszönöm szépen a segítséget, sok új infó volt ebben a válaszban!
Azt hittem, a füstölt sonka tabu!
Meg azt sem tudtam, hogy a magas inzulinszinttől lesz pocakom!:O
A pilatest akkor elkezdem...
Abban még tudnál/tudnátok segíteni, hogy milyen olcsóbb de jobb minőségű fehérjeport válasszak? Nagyon nem vagyok otthon a témában!
Előre is köszönöm a segítséget!:)
Szerintem nem kell por..
Ha elfelejted az élelmiszeripart és a mezőgazdaságot, akkor főleg állatokat kell fognod ha enni akarsz, vagy gyümölcsöt, zöldséget keresni.
Ezek jellemzően nem okoznak nagy inzulinszint emelkedést, az inzulin stimulálja a zsírpárnák növekedését (raktározás). De a kórosan magas inzulinszint (például cukorevés után) krónikus betegségek, gyulladások kockázatát is növeli. És elértünk a leggyakoribb betegségekig.
A sonka hús, amihez alkalmazkodott a szervezetünk. Régen nem volt 'jobb', nem volt müzli és csokitorta :)
Ha ajánlanak neked tejsavó fehérjéket jobb áron, én ajánlom azért a marhahús proteint vagy a tojás proteint. Mégsem tej, tudom ez nem mindenkinek fontos, akkor egy sima tejsavó is megteheti. :)
Majd írnak márkát/terméket.
Mondjuk igazából nem ragaszkodom én a por állaghoz...
Csak utálom a tojást (próbáltam a tojás diétát).
Van egy testépítő ismerősöm, aki nem port fogyaszt, hanem tényleg elkészíti magának az ételeket, na azokat a kajákat simán enném, csak nincs rá pénzem. Meg időm sem...:(
+ én mindentől hízom... és ez már az agyamra megy.
2 éve pilatessel és normális kajálással adtam le 6 kilót, álom súly, álom alak, teljesen elégedett voltam magammal, KIVÉVE a hasamat. az az istennek sem akar eltűnni rendesen.
Egyszerűen a lapos has számomra max. photoshoppal érhető el... Mondjuk lehet, hogy ebben a gerincferdülésnek is van szerepe, állandóan a sarkamon állok, és ha nem figyelek, görnyedek.
Na mindegy...:(
Rendszert meg nem tudok vinni az életembe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!