Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A szójafehérje lehet ártalmas?...

A szójafehérje lehet ártalmas? Fogyasztása egyenesen nem ajánlott, vagy semmi gond nincs igazából vele? Testépítéshez.

Figyelt kérdés

Viszonylag kezdő sportoló vagyok, 3 hónapja edzek és szeretnék venni tápkiegészítőt.

170cm és 56kg vagyok, így először valami olcsóbb tömegnövelőt akartam. (Hypermass 5000 stb.)

De aztán mégis csak egy fehérjére esett a választásom, Biotech Power Pro.

[link]

Még nem vettem meg, mert utánaolvastam neten, és teljesen elbizonytalanodtam a szójatartalma miatt. Valóban lehet ártalmas?

Tömeget szeretnék növelni, de mindenképp izomtömeg, zsírosodni semmiképp nem szeretnék. :)

Tudtok ajűnlani valami viszonylag olcsó de jó tömegnövelőt/fehérjét?

2013. jún. 12. 20:28
1 2 3
 21/30 Szergej55 ***** válasza:
Úgy tudom, hogy a tejsavófehérje a legjobb, szójafehérje ezután jön, nem rossz az sem, tudtommal ártani nem árt.
2013. jún. 21. 17:15
 22/30 dirtboy ***** válasza:
nézz utána jobban mert a szója nem igen a második legjobb.
2013. jún. 21. 18:42
 23/30 snack16 ***** válasza:

nem, te nézz utánna inkább dirtboy...azaz retek(nem a zöldség) fiú:D

attól függ mire kell? Ha estére kell hiába csak a 3. a szója ha a whey a 4. ,ha napközbe kell ugyanez. Edzés utánnra 2. de nagyon-nagyon max 3....Ami a többi árának töredékért elég jó! Igazából ha olvastad volna a sárga kapszulát abban is le van írva hogy a szója protein nem káros. De biztos bunny is műveletlen e területen, ellentétben veled :DD

2013. jún. 21. 20:29
 24/30 dirtboy ***** válasza:
39%

ki beszél itt arról hogy káros vagy nem káros?

az agyadra ment már ez úgy tűnik,semmi máson nem jár már az eszed csak a káros szó körül közben meg nem is arról van szó.

dirtboy a nevem nem dirtyboy te okostóni.

olvasni tudsz vagy felolvassa ezt neked valaki?

arról nem is beszélve hogy te meg egy név nélküli senki házi vagy,egy tetves nicknevet nem mersz felvállalni a sok hülye válaszodhoz.

2013. jún. 21. 21:19
 25/30 snack16 ***** válasza:

Én tudok. Az hogy néha pár dolgot félregépelek pl az utánnát 2 n-el az az én gépelési hibám. Ha tudnál angolul a dirt egy noun(főnév) míg a dirty egy adjective (melléknév) és én nem retkeset írtam. Jó lehet, tökmindegy, sok helyre írtam mostanság, lehet rosszul emlékeztem hogy te mit írtál. Elismerem, bocs ha alaptalan volt, de a kérdésben ez van. Amúgy nem te linkelted be azt a tesztoszteron. hu-s fost? Amúgy igen, senkiházi vagyok, ahogy te is,és itt mindenki, de áruld már el légyszives mennyivel lesz jobb ha egy nickevet írok? Te is név nélkül irogatsz, -tudtommal a dirtboy nem anyakönyvezhető név-. Sem az igazi neved, címed, korod nem válalod fel. Ahogy én sem! De nem is kell. Azért írogatok így, mert már nem veszem komolyan az egészet. Leírom én mit olvastam,tudok,gondolok(ha arról szól a kérdés vagy valaki felhozza) és mi a tapasztalatom.

Régen egy sráccal veszekedtem azon hogy A 100% whep profba van izolátum is... mert én nem tudtam hogy a magyaron mi van, mert én azt egyből levettem, ő meg nem fogta fel hogy van benne.

Vannak itt fura vélemények, az emberi faj ELFOGULT. Mindenki preferál valamit. Mindenki a saját igazát bizonygatja, és keresi a visszaigazolást. Tudom sokak szerint a szója a "csorók fehérjéje",egy alsóbbrendű fos ahogy a kevert is. DE szerintem nem mindíg csak a drága jó. Az hogy olcsó húsnak híg a leve, nem feltétlen erre értendő. Amit kéz alól veszel(fehérje) annak híg a leve habár WPC-nek hívják :D Én azt vettem észre hogy a power pro kevésbé szójás és az összetevők ugyanezt sugallják. Kóstoltam mind a kettőt. Szerintem egy jó étrend, és kemény jól felépített edzés mellett ugyanolyan sikereket érhetsz el egy kevertel is, amatőr szinten. Ezt írtam már, de teljesen igaz erre is: Ha nem vagy autóversenyző, minek raksz a kocsidba versenyautóba való benzint? Hogy 2-esbe gyorsabban araszolj a dugóba? vagy talán az autópályán bírd a max 130-at amire a sima is képes??? A minőségi izolátumok és satöbbi a profiknak van kitalálva.Habár elég sok kevert fehérje van,lehet szója nélkül,de mint "Long hours muscle feeder technology" erre is van ágazat, drágábban. A kevert meg tökéletesen megfelel annak aki nem a mr. Olimpiára készül és nem finom csokiturmixnak issza, és csak egy proteint akar venni/futja. Lehet nem a legtökéletesebb edzés utánra,de pl a hozzáadott glutamin, vitamin, taurin pozitívum. estére sem, de egy kis praktikával lehet ezt is orvosolni. Növényi olajok és Aminósav por/kapszula BCAA Én csak ennyit mondok. Lehet hülyének nézni, de azért nem összevissza baromságokat irogatok... el lehet gondolkodni rajta hogy hogy ez sem egy rossz, de pénztakarékos út. Próbálok egy más szemszöggel nézni a dolgokra mint hogy "vegyél whey proteint és az mindenre jó". Ha pl valaki érzékeny a tejsavóra az egyből vegyen egg proteint... -ha egg proteint akarsz egyél tojást(egész tojást), ami jóval olcsóbb és kiad egy x. étkezést-, edzés után meg igyál izolátumot -a tejsavó izolátumnak, egg proteinnek vicc az ára (8000Ft/ kiló alatt szinte nincs is)- habár a szója is megteszi töredék áron.

2013. jún. 21. 22:17
 26/30 dirtboy ***** válasza:

1dologra reagálok csak a többi nem érdekel,ez pedig a nicknév. azért kell valamilyen név hogy lássák hogy egy magabiztos válaszoló vagy aki felválalja a válaszait ezáltal képet lehet alkotni a válaszaiból a tudására,valamint toplistánis látható hogy hol szerepel amiről egy új kérdező képbe lehet. a nevemet elég sokan ismerik ha mostani esetben a kérdező pl ismerne akkor te írhatnál itt akármit akkor is nekem hinne mert tudja hogy nem szokásom hülyeségeket tanácsolni.

na ezért kell nicknév,minden valamire való válaszolónak van látható nickneve nem tudom észre vetted e és ez nem csak a sport kategóriában van így.

mint írtad már nem is veszed komolyan,ez baj,így hogy lehet a válaszodban bízni?

na mindegy,ideje lenne már lezárni,ahogy aladin is mondta:

értsünk egyet abban hogy nem értünk egyet.

2013. jún. 21. 22:53
 27/30 snack16 ***** válasza:
Nem azt nem veszem komolyan hogy mit írok, hanem hogy ki ért egyet velem. Abban amit írtál sok igazság van, de msot írni egy hülye nicknevet... sosem votlam jó a nick nevekben, a sablonok meg szarok :D Én azért nem csináltam mert sok helyen ugyanaz a hülye írja ugyanazt a baromságot. De tényleg, ezért van pl a szendinek is hírneve, mert ő vállalja a nevét. Majd igyekszem valami nicknevet kitalálni hogy ne ezen múljon hogy ki ad komoly választ. Amúgy senkinek nincs 100%-ig igaza. Nem az határozza meg a válaszadó tudását hogy hány %-a van. Mert ha már nem értesz egyet, sok ember egyből puff, kaptál egy dislike-ot...De zárjuk le. Mindenkinek van jobb elfoglatsága, értelmes húzás lezárni a értelmetlen vitákat!
2013. jún. 22. 20:07
 28/30 anonim ***** válasza:
Ha olcsó kell,szója helyett inkább borsófehérjét igyál.
2013. okt. 10. 21:42
 29/30 anonim válasza:
Én pl: A whey-től fostam hánytam, a kevert vált be kész. Nemkell ebből ügyet csinálni :D PL: ott a Japán konyha aminek alapja a szója és a statisztikákat nézve elég sokáig élnek xDD Leszámítva a reaktordurranásokat
2014. máj. 9. 15:23
 30/30 Phantunnel válasza:
Legtöbben csak hasból írogatnak, meg ollóznak "tudományos" cikkekből. Itt a tudomány a marketing és tapasztalatlanság kering. Nem a tejsavó a legjobb hanem a marha fehérje, aztán meg mikor mi stb. Az üzlet most a tejsavóban van leginkább ezért ez a leghatásosabb, a szója meg olcsó tehát akkor biztos rossz. Aztán jönnek még ,hogy gyenge biológiai érték, meg génkezelés, meg nőiesedés..stb Aztán megsúgják x edik cikkben hogy igazából fele sincs bizonyítva. Aztán kimutatták, hogy a növekedési hormon szintjét 200%-al képes megnövelni ami szerintem nem rossz dolog, emellett számos jó tulajdonságokkal bír. Ha vennétek a fáradtságot kutatnátok egy kicsit és kipróbálnátok akkor rájönnétek, hogy mi az igazság.Ha bár nem a legjobb fehérje, de nagyon is használható. Az hogy a biológiai értéke kisebb az érthető. Amiket lehet kapni izolátumokat azok GMO mentesek, mivel nem forgalmazhatnak génmanipulált terméket ilyen formában. Az íze valóban nem mondható túl finomnak, de egy testépítő ne finnyáskodjon ! Ne dőljetek be a médiának, mert pár év múlva majd lehet hogy a tejsavó lesz "gagyi és káros fehérje" !
2016. jún. 25. 04:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!