Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A szójafehérje lehet ártalmas?...

A szójafehérje lehet ártalmas? Fogyasztása egyenesen nem ajánlott, vagy semmi gond nincs igazából vele? Testépítéshez.

Figyelt kérdés

Viszonylag kezdő sportoló vagyok, 3 hónapja edzek és szeretnék venni tápkiegészítőt.

170cm és 56kg vagyok, így először valami olcsóbb tömegnövelőt akartam. (Hypermass 5000 stb.)

De aztán mégis csak egy fehérjére esett a választásom, Biotech Power Pro.

[link]

Még nem vettem meg, mert utánaolvastam neten, és teljesen elbizonytalanodtam a szójatartalma miatt. Valóban lehet ártalmas?

Tömeget szeretnék növelni, de mindenképp izomtömeg, zsírosodni semmiképp nem szeretnék. :)

Tudtok ajűnlani valami viszonylag olcsó de jó tömegnövelőt/fehérjét?

2013. jún. 12. 20:28
1 2 3
 11/30 dirtboy ***** válasza:
48%

ki beszél itt arról hogy én azért nem ajánlom mert puffadtam tőle?

kérdezték hogy mit éreztem azért írtam le.

ajánlgassad csak a szar szóját sehol nincs a tejsavóhoz képest úgy mint a te tudásod egy értelmes emberéhez képest.

olvasgass inkább mintsem nekem be szólogatsz.

[link]

[link]

[link]

bizonyítsd be hogy a szója egészséges aztán utána beszólogathatsz majd.

2013. jún. 17. 22:03
 12/30 snack16 ***** válasza:
34%

Az én tudásom...Mondja ezt a csicska-falva :D

"megittam az puffadás,erős hányinger".

Sehol nincs... ez egy fszág hogy sehol sincs, csak a ti hülye fejetekben nincs, ti sznobok. Hiába töltesz rohadt magas oktánszámú benzint a tankodba, egy kis trabant maradsz, max a placebo hatás... ha van ilyen egyáltalán.

De ügyes vagy! 3 szart belinkeltél, ez mind magyarul van és kb beíertad google-ba hogy sz@r a szója mert egy valag jó van a szója mellett is, csak ugye azt már senki nem keresi. Emészhetőségben whey:1(max score) soy:1 casein:1 egg:1 de itt van egy pár, nem dedó link...

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] (habár ez patkányos)

[link]

[link]

[link]

Ennyit a tévhitek. hu -s baromságokról,meg a "mert a nők lapjában ez volt"... Kicsit vedd észre hogy te még a sötét középkorban élsz. Ahol a whey protein protein csak. Ha te bedőlsz a marketingnek, az senkit sem érdekel, de ne beszélj rá másokat a hülyeségre. Kombinálni okosabb és szerencsére olcsóbb is mint külön whey protein, külön Casein mert az 0,1%-al jobb... Ugyan már! Ez a boltnak éri meg, nem neked. Amúgy kormány Misi is használt szójás kevertet, és?? Ezis olyan mint a tejivás, gépes edzés, valaki kitalálta hogy ezek sz@rok és már mindenki azt hiszi hogy így van. Ronni és a legtöbb profi csinál gépes gyakorlatokat(mert kombinálnak ŐK IS), de te hagyd ki mert az nem jó semmire! Te idd a whey proteinedet! Lehet Arnold azt mondja a tej a kiscicáknak való, hát szerintem pont ők elég sok tejet ittak nyers tojással és akkor még ha jól tudom nem volt csak szója proteinpor(és nem izolátum). És ők nagyok voltak, -a szteroid meg legális- és ez nem bántás, ez az IGAZSÁG! A tej ipar szerint rossz a szója és olyan kutatásokat fabrikál, a szója ipar meg azt mondja jó a szója és a tej rossz. Ezen el lehet gondolkodni!

2013. jún. 18. 09:57
 13/30 tap bela ***** válasza:

Ennyit a szójáról:

[link]

2013. jún. 18. 10:09
 14/30 tap bela ***** válasza:
2013. jún. 18. 10:11
 15/30 dirtboy ***** válasza:
49%

ma 09:57

akkor igyad csak én ilyen szép napon biztos nem állok le olyan dolog miatt vitázni veled ami nem is érdekel.

egyed,igyad a szóját pont leszarom,vitázhatnánk hónapokig úgy sem győznénk meg egymást.

na csá.

2013. jún. 18. 10:15
 16/30 snack16 ***** válasza:
ui: Szendi Gáborka... 1000x látta már, ugyan ez van mindehol, copy-paste -es történet, egészségedere! Vanak ilyen emberek, felsőbbrendű tudás birtoklóinak érzik magukat, holott csak szűk látokörű, kamu hír terjesztők. Mint amikor a tjás volt a rossz, a magas koleszterin miatt, meg sokminden volt felkapva és boszorkányüldözésnek kitéve. Amúgy eg már írtam: olvasd el, ki lett nő a szójától?? [link] Ők használták, ugyanúgy jó arra amire használom és a kérdező is használhatja. Ott a power protein ha nem lenne jó semmire nem vennék olyan sokan. [link] és itt is a véleményeket. Ha szerinted ez nem minőségi inkább vegyél hozzá cuccot és profi fehérjéd lesz, sokkal olcsóbban. Gondolok itt: glutamin,taurin,kreatin,BCAA, emésztő enzim....és még alkalomra is szabhatod: ha az antikatabolikusság a lényeg több glutamin, ha edés után több bcaa... De hülyéknek felesleges ezt ecsetelni!!! sajnos:(
2013. jún. 18. 10:20
 17/30 snack16 ***** válasza:

igazad van, engem rohadtul nem érdekel te mit iszol, eszel és milyet sz@rsz. Rájöttél hogy (részben) igazam van, úgy sem tudjuk meggyőzni egymást!

igyad a savót én iszom-nem a szóját- a KEVERTET!

A kérdező meg eldönti melyiket választja

peace

2013. jún. 18. 10:27
 18/30 tap bela ***** válasza:
51%

Én sem szeretnék órákig erről vitatkozni. Szerinted a szója jó, szerintem a szója rossz.

Te eszed, én meg nem eszem és nem is fogom enni.

Az hogy a Power Protein, vagy bármely más szója alapú protein közkedvelt és vásárolják, az részben annak tudható, hogy idehaza egyre kevesebb a pénz, és van akinek csak erre jut pénz.

Szendi Gáborka, ahogy te hívod, kb. van olyan szaktekintély, mint az általad belinkeltek.

Te azok írásait fogadod el, én Szendi Gábor érvelését tartom számomra hitelesnek.

A szója filléres árú.

A whey pénzes árú.

Részemről is a vita lezártnak tekintve.

Szójával nem foglalkozom soha az életben.

Így legalább több jut neked ;-)

2013. jún. 18. 10:32
 19/30 dirtboy ***** válasza:
66%

még azt tisztázzuk hogy nem nem győztél meg semmiről.

nem azért nem vitatkozok és továbbra is mindenkit lebeszélek majd a szója proteinekről.

2013. jún. 18. 10:45
 20/30 snack16 ***** válasza:

Én felőlem gondoltok amit akarok, de régen a tej savó kuka volt és elég sokáig..., és most is csak a különböző szűrű berendezések miatt drága/meg hogy tudják hogy el lehet adni jó pénzért. Azis filléres alapanyag. Arról nem is beszélve hogy vannak olcsó(bb) whey proteinek is, kisebb gyártóktól.

Szaktekintély... elméletileg az is szaktekintély hogy valaki megszerzi a Dr. titulust(mert ő ugye egy orvos!) ...de mégsem az! Ő nem kutatott semmit csak az ő kis szemszögéből(kiragadta a negítív, és talán ugyanúgy manipulált eredményeket) levonta a konklúziót. Ez kb olyan mint aki azzal akarja eladni a könyvét hogy én feltaláltam a rák-gyógyszerét, a góglin meg hogy "what electricity companies don't want you to see, dirty secrets of ... industry... Ezeket pont a gúglin megosztanák, mint zaklató felugró ablak? Ez olyan szintű dolog. A padödős nő is írt könyvet a fogyókúráról, vagy győzike,szóval szendike is írhat könyvet. Te is írhatsz! Pár ember azt fogja gondolni hogy ha már megjelent tuti igaz! :D Ahelyett hogy ezt a sok sz@rságot írjátok mennétek inkább sétálni, innátok elég vizet. Jah ha káros dolgoknál tartunk. Hétvégén szétcsapni magatokat nem káros, cigizni, inni, füvezni, este nem aludni az nem káros, de a szója potein rossz. Igazatok van! Könnyű a legkisebb rosszra kenni más élettani hiányosságokat. De ez nem a szója hibája. Ez a globalizációé és a helytelen életmódé, nem a szójáé, nem a (teljes kiőrlésű) gabonáé, tejé, (mértékkel fogyasztott) cukoré.

Ui: a testépítők általában nem az egészségüket féltik a szójától, hanem a tesztoszteron szintjüket. Odavannak az "alsóbbrendű protein" kifejezésért. habár a marhahús nem kapta meg az 1-es Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score pontszámot hiába állati fehérje, a fos szója meg megkapta.

2013. jún. 18. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!