Reggelire megfelelő?
Ez függ az egész napi étrendtől, tápanyagbeviteltől is.
Reggelire én nem ennék túrót, ugyanis kellene összetett szénhidrát (pl. zabpehely, pufirizs) és gyorsan felszívódó fehérje, a túró pont hogy lassú, mivel kazeint tartalmaz.
A tojás jó, de akkor egy meg kevés lesz, mivel diéta alatt a sárgáját nem éppen kell fogyasztani.
Szóval én például zabpehely+tojás, vagy zabpehely+protein tápkiegre alapoznám a reggelit, zöldség persze mehet mellé.
Ahogy már írták, túrót elsősorban lefekvés előtt érdemes bevinni, mivel ahogy már írtam, lassú a felszívódása. Este, alvás alatt ami átlagban 7-8 órát jelent, természetesen nem viszel be tápanyagot, ezért a túró erre az időre ellátja a szervezetet.
Máskor pedig akkor, amikor előreláthatóan hosszabb ideig nem lesz lehetőség normálisan étkezni, ekkor is jól jöhet, például egy kazein+lassú felszívódású szénhidrát turmix.
Jaj, éhen ne haljon szegény amíg alszik *.*
Inkább egye a gennyes tehéntejet. Azt hittem már sportolóknál is elfogadott, hogy tejet a kiscicák esznek (tehéntejtől a macskák is f.snak, de ez most mindegy)
TaplalkozasHarcmuves, nyilván én sem arra gondoltam, hogy az éhenhalás ellen egyen lefekvés előtt.
Nem vonom kétségbe a szakértelmedet, de megmagyaráznád, miért is nem jó a túró? Tejet oké, hogy nem iszogatunk, mivel tejcukor tejzsír nagyobb mennyiségben található benne, és fehérjetartalma is elenyésző, kb. 3 gramm, ellenben a túró fehérjében gazdag, jó tápanyag, és hasznos a lassú felszívódása miatt. Nem véletlenül van kazein tápkieg is, ha megnézzük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!