Saláta reggelire megfelelő?
Köszi az eddigi válaszokat! :-)
Igazából mióta dolgozom,(egy éve) mindig salátát csinálok reggelire és el vagyok vele, megy a munka is, bár tény, hogy fáradékony vagyok. (Bár lehet alacsony vérnyomás miatt) Igazából hozzászoktam és szeretem, de én is gondolkodom, hogy kellene egy kis szénhidrát is reggelire. Mondjuk ha a salátába tennék tojást vagy csirkemell csíkokat az úgy már jobb lenne? Esetleg puffasztott rizs mellé?
kellene szénhidrát bele, tehát tojás vagy csirke?
nem kéne a táplálkozás, fogyás alapjait elolvasni, mielőtt belekezdesz a témába? véletlenül tök jó ötleted van, mert a csirkében és a tojásban fehérje van, és egy részt ezt egész nap folyamatosan adagolni kéne a testednek, más részt a testeden belül már képződhet belőle szénhidrát.
de ezt csak véletlen találtad el, meg mert ajánlották fentebb.
olvasd el a builder.hu alapismereteit (!) utána tisztában leszel a tápanyagokkal.
étkezést én úgy szoktam vázlatosan leírni, hogy: beviszed rendszeresen a felépítő anyagokat: fehérjéket és zsírokat húsokból, olajos magvakból.. utána körítesz mellé zöldségeket, itt van a salátád. utána a hiányt (mert ezzel még nem ettél túl nagy mennyiséget) kitöltöd szénhidrátokkal, hogy még fogyj, én esetemben hogy ne fogyjak, vagy ha valaki hízni is akar hát többel.
illetve ha nincs lóvé valamire, hát még mindig a kenyér, zab a legolcsóbb élelmiszerek nagyjából. meg a rizs is tűrhető árban van.
tehát azt te érzed, hogy reggel mennyi energia kell (salátánál biztos több), csirkével és tojással már egy igen teljes értékű reggeli lesz belőle, megjegyezném egészséges és finom is.
Nem mert a reggeli alapozza meg az egész napodat. Szénhidrátot kell enni reggelire,persze kenyeret vagy csokit, hanem lassan felszívódót.
Ha nagyon szereted a salátát edd köretnek a főétel mellé, vagy csinálj olyan szendvicset, amit bőven megraksz vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!