Gyors és formás izom építéshez jó ez az edzés fajta? (többi lent)
4 napos súlyzós edzés és heti 5 saját testsúlyos edzés.
Mellette eljárnék biciklizni. Szép és nagy és erős combot szeretnék. A bicikli vagy a futás növeli jobban? Hallottam olyat, hogy biciklizni minden nap lehet. Ez egészséges? Már úgy értem, hogy az izom szépen növekedne vele? Nem szedek semmit. Csak tisztán.
Már előtte is gyúrtam ezt a 4 napos edzést csináltam. 3 havonta pedig bele tettem a Ronnie Coleman mell edzést is. Most sajnos kimaradt 1 hónap a vizsgák miatt.
Újra elakarok kezdeni thai boxolni is. Sokat nyújtok de még nem megy a spárga. A sok comb erősítés még inkább ellene tesz. Hogyan tudnám hatékonyabbá tenni a nyújtást és hogy a súlyzós edzés ne hátráltasson annyira? Edzés után is nyújtsak?
Hallod, te mit nem csinálsz? :D
Egyébként "Nagy és erős" combokra nem elég futni vagy bringázni.. menjen inkább:
-Gugolás
-Kitörés, Sétáló kitörés
-Lábnyújtás
Amit most írok, jól jegyezd meg és ne kérdezz vissza!
"A gyúrásban MINDEN működik, de semmi nem működik örökké."
"4 napos súlyzós edzés és heti 5 saját testsúlyos edzés. "
Ember, te mit szedsz? Mert aki heti négy napot intenzíven odafigyelve bukásig végzett gyakorlatokkal edz és még tud heti 5 napot saját testsúllyal is edzeni intenzíven, az vagy egy csodalény, vagy kokszol. Minden egyéb esetben túledzed magad, és ennek testépítő szemszögből nézve több kára van mint haszna!
Egy dolgot érts meg, a tested az adott, az izomszövet adott, az izomszövet működését nem tudod megváltoztatni.
Ha kifárasztod pl. a combodat guggolással, mondjuk vagy 80kg és mondjuk guggolsz ennyivel vagy többel, mondjuk 4x10-12-t akkor utána jobb esetben is 4-5 nap a regenerálódása az izomnak, feltéve, hogy nem vagy hardgainer, mert akkor lehet hogy inkább egy hét.
Az izom regenerálódását természetes úton nem nagyon tudod gyorsítani.
Ácsi ácsi ácsi! A súlyzós edzést úgy értettem, hogy 4 napra van lebontva. De minden nap más és más izom csoportra gyúrok. Így.
1.nap: mell-has-tricepsz
2.nap: láb-vádli
1.nap szünet
3.nap: váll-has
4.nap: kar-láb-vádli
De ettől csak nagyobb lesz és én szeretném, hogy szálkásan nőjön az izmom. Ha, még nem világos valami inkább kérdezzetek rá ne rögtön a hülyeség. MERT AZÉRT HÜLYE AZÉRT NEM VAGYOK:D
Az 5 napos saját súlyos edzést azért gondoltam mert, olvastam, hogy azt heti 5 nap 1 óra.
Na ezt akarnám vegyíteni.
Akkor most az lenne a kérdésem, hogy-hogy? A maradék 3 napban csináljam ezt úgy okés lenne? Nem hajtanám túl az izmom? Bringázni is mennék ebben a 3 napban. Vagy az mehet nyugodtan máskor is? Heti hány alkalmat javasoltok ha, alkalmanként mennék vagy 30 km-ert?
A 4 napos osztott edzésterved mondjuk hogy jó.
De azt hogy értsük hogy: "4 napos súlyzós edzés és heti 5 saját testsúlyos edzés. "?
Fekvőzől, húzódzkodsz, ilyesmi???
A 4 napból 2x edzel karra és emelett van 5 saját testsúlyos edzésed, így máris 6szor edzel pl tricepszre.
Ettől nem igazán fogsz fejlődni
Igen arra gondoltam.
Akkor legyetek oly szívesek és adjatok tanácsot, hogy az említett súlyzós edzés mellett. Hogy fűzzem bele ezt az edzés formát. Mert a cél az lenne, hogy nőjön az izmom de, úgy, hogy szálkásan. 186 cm vagyok 75 kg. 80ig akarnék felmenni. Annyin már szépen néznék ki szerintem. Esetleg étkezési tippet tudtok adni? Edzés előtt/után stb..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!