Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvenyomás gyakorlat helyesen...

Fekvenyomás gyakorlat helyesen, és izomcsoportok?

Figyelt kérdés

Első kérdésem a fekvenyomással kapcsolatos.

Hogy érdemes felépítenem a gyakorlatot, a sorozatokat illetően? Ez az első gyakorlat melledzésnél, és hát ugye valamilyen szinten ez bemelegít.

Üres rúddal kezdem, 1X20, innen hogyan haladjak fölfelé, és hány sorozat legyen, mennyi ismétlésszámmal?

Másik kérdésem a bontás. 4 napom van edzeni egy héten, így bontottam fel:

1. nap: mell-váll

2. nap: hát

3. nap: kar

4. nap: láb

hasazást pedig majd valamelyik naphoz beillesztem.

Köszi előre is a válaszokat.

2013. máj. 16. 20:48
 1/4 dejong ***** válasza:
Vállat tedd külön a melltől,mell edzésben részt vesz a váll is,jobb külön edzeni a fejlődés érdekeben
2013. máj. 16. 20:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Az izomcsoport bontás jó lesz, bár a lábat tenném a hát után, mivel hát után nehéz lesz bicepszezni, hacsak nincs közte pihenő nap.

kezdesz rúddal, majd amibe megy kb 15-12-10-8. Tehát mész fel a súlyokkal, csökkennek az ismétlésszámok. És még vissza teheted egy kisebb súlyra, amivel megint csak kb 10 megy. De nem muszáj mindig piramisban edzeni. Végzel pár sorozat bemelegítő nyomást pl 20 és 50 kilóval, majd mehet sima széria pl 4 x 10 a 80 kilóba. de ez csak példa, nem tudom, hogy milyen erős vagy.

2013. máj. 16. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Vagy egy edzésen kell edzeni a vállat a mellel vagy messze a melltől. De együtt lehet, mert utána tudnak regenerálódni.
2013. máj. 16. 20:54
 4/4 anonim ***** válasza:

A sorozatokat mehetsz piramisba is.

Ahogy érzed,annyit rakj rá!

A mell-váll után másnap nagyon nehéz lesz húzódzkodni...Ezt cseréld fel szerintem.

A lábedzést pedig ne hagyd az utolsó napra,mert nagyon sokan elcsalják,gondolják ááá,majd jövőhéten edzek lábra most kihagyom,úgyis péntek van...

Ilyen emberekkel találkoztam már....

Hát + vádli

Mell + váll

pihenő

Láb + vádli

Kar + has

2013. máj. 16. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!