Szerintetek a testépítés sport?
Azoknak pedig, akik hőbörögni vannak itt, íme egy extra tézis:
Ez csak egy szépségverseny.
Magyarországon nem lehet ebből megélni, még szponzorral sem, mindenki végez mellette valamit. Pl eladó egy tápkiegcégnél vagy személyi edzősködik, stb.
Itt nincsenek nagy nyeremények, max 50-100e Ft, kis tápkieg, oklevél és serleg. Ennyi. Amerikában meg 250ezer dollar az első helyezett nyereménye, ha jól tudom. Abból már lehet valamit kezdeni + rengeteg bemutatóra is hívják, ahol szintén kap lóvét. Szóval ott meglehet belőle élni, ha már az elitben van az ember.
Egy profi testépítő meg tud élni ebből? Mennyire támogatja az állam?
Az állam kit támogat?!? Azt aki keményen évekig edz aztán netán olimpián nyer. Na akkor kap lóvét.
A profi testépítő sem tud megélni idehaza, mint sok más profi sportig eljutni szándékozó.
Törekszik a testépítés az esztétikai gyönyör elérése mellett más értékekre?
Kedves kérdező mit nevezel ez eseben értéknek. Milyen értékre törekedik plusszban(!!) egy sakkozó ha nyer. Milyen plussz értéket lehet "belemagyarázni" mondjuk egy úszónő győzelmébe?!??!
Politikusok szokta belemagyarázni sok mindet a semmibe ;-)
Kedves Kérdező!
Én írtam ( idéztem), hogy a testépítés szépségverseny. Mert az. A testedről szól, a szimmetriáról, a kinézetről utána a méretekről és végül, legvégül arról hogy mennyire vagy erős. Más kérdés, hogy rengeteg testépítő versenyen induló szokott erőemelésben is indulni:
Ahol erő van, ott nem biztos hogy izom is, de ahol izom van ott biztos hogy van erő.
Ezt be kell látni.
De szerintem te összekevered a gyúrást a testépítéssel. A gyúrósokra(Megyünk gyúrni! Mennyit nyomsz? tükörbenpózolvatelefonnalfényképezemabicóm) abszolút megállja a helyét hogy ők nem sportolók. Divatmajmok. Most divat konditerembe járni, divat kokszolni, divat izmosnak lenni. hozzáteszem, ez még egy fokkal jobb,mint a kóla+chips zabálás divatja.
Viszont ezt tedd félre, a testépítő más típusú ember. Ne keverd őket. Tőlem minden új ismerős megkérdezi, hogy "te gyúrsz?" Nem, nem gyúrok. Más sportot űzök, csak izmos vagyok. Ma már mindenki gyúr aki izmos...
"Egy olimpiai sportot űző sportoló egész életét kitölti a sport. Mennyire tudja lekötni ugyanez egy testépítő mindennapjait..."
0-24ben kénytelen kitölteni a mindennapjait. Profi szinten az sem mindegy, hány lépést teszel meg egy nap alatt.
" ...illetve marad-e ideje mindezek mellett dolgozni,..."
Általában személyi edzők, tápkieg eladók, edzőterem tulajdonosok, vállalkozók, üzletemberek.
"Egy profi testépítő meg tud élni ebből? Mennyire támogatja az állam?"
Meg. Amerikában. Az állam azt támogatja ami tömegsport. Ha holnaptól ugyanannyian rajonganának a testépítésért, mint a fociért és ugyanannyian gyúrnának amennyien fociznak szabadidejükben, akkor az állam az összes pénzt átpakolná a testépítők zsebébe, a focisták meg fizethetnének mindent saját zsebből. Igaz ez minden sportra.
Érvek mellette:
- lesz fizikumod
- Lesz tartásod(nem lesz beszakadt vállad meg görbe hátad)
- megtanulsz egészségesen táplálkozni
- Rendes étellel táplálod a tested mérgező E betűk helyett
- kitartást ad az, hogy önszántadból félholtra fárasztod magad minden nap
- Az emberek is többre néznek, mint egy vézna/kövér embert. Az egészséges megjelenésű emberek szimpátiát váltanak ki. Olyan ez, mint a jobb csajt hamarabb felveszik dolgozni téma.
- Nem utolsó dolog az arcára fagyasztani a vigyort a negatív embereknek, akik szerint az izmos ember nem erős...amikor majd meghal egy ágy felemelésénél és emeletre cipelésénél.
Ellenérvek( ezek CSAK ÉS KIZÁRÓLAG PROFI testépítőkre vonatkoznak, nem a divatmajmokra(akár 50-es vizes karral) az edzőteremből):
- A szervezetet tönkreteszi 120-130 kiló cipelése. Ahogy 120-130 kiló zsír cipelése is.
- Nem tudsz felvinni semmit az emeletre, még magadat is nehezen.
- A mindennapi élethez egy bizonyos tömeg felett többe kerül fenntartani,mint amennyi valós hasznod van belőle.
- Futás? felejtsd el.
Hirtelen ennyi.
Utolsó válaszolónak: Köszönöm!
Továbbá félve megjegyzem, hogy szerintem a sakk sem sport.
Még annyit, hogy szerintetek tényleg szép egy 110-120 kilós férfi nulla zsírral, izomra száradt bőrrel?
A nőkről ne is beszéljünk. Nem véletlen, hogy csak 113 éve vehetnek csak részt az olimpián.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!