Szerintetek a testépítés sport?
Montezt kiegészítve: az esztétikai szépség és erőnlét növelése mellett a kitartásodat is fejleszti. :)
Mellesleg miért ne lenne sport a testépítés? Végülis mozogsz. Ha elmész sétálni a pároddal, akkor gyakorlatilag sportoltál egyet, hisz mozogtál; akkor a napi 1-1,5 órás intenzív edzéseket is hívhatjuk sportnak, asszem.
Nekem csak az nem tetszik benne, hogy tucatsport, divatsport lett. Minden 2. kis takony gyúr... Én konkrétan ezért hagytam abba. Tudom, logikátlan a gondolkodásom, de én mindenben a szélsőségeket keresem, olyan dolgokat, amiket rajtam kívül kevesen művelnek. :)
Bunny megmondta.
A testépítés szépségverseny férfiaknak.
A testépítő a külsejének az alakítására törekszik, nem nagyobb súlyok emelésére. Súlyokat emel,de NEM CÉLJA hogy nagyobb súlyokkal edzzen, hanem eszköze ezért másodlagos a szerepe.
Az elsődleges hangsúly a kinézeten, az esztétikán van egy testépítőnél. Ma már... 50 év még nem volt külön az erő és a kinézet, egyszerre kellett izmosabbnak és erősebbnek lenni. Aztán rájöttek hogy ha ketté szedik akkor kétszer annyi pénzt termel az iparág.
"Törekszik a testépítés az esztétikai gyönyör elérése mellett más értékekre?"
nos, én pl. "csak" kiegészítésként járok súlyzózni. egyébként csinálok mást, pilates, body sculpt, ami mondjuk súlyzós, testszobrászat, úszás, biciklizés. és én pl. azért járok súlyzózni, hogy erősödjek, főleg a karom, mert a karom ereje nem fog nőni se a biciklitől, se az úszástól. egyébként meg, miért a többi sportnak mi a "más értéke?"
egy csomó ember azért jár kardióra pl, hogy fogyjon, az is az esztétika, nem? most akkor az nem sport?
Előző válaszoló:
Szerinted a kardió az egy sport?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!