Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek a testépítés sport?

Szerintetek a testépítés sport?

Figyelt kérdés
Kérek érveket ellene és mellette!

2013. jan. 25. 22:36
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%
Törekszik. Pl erőnövelésre is. Szerinted pár kilós barbi súlyzócskával lesz nagy izom? :)Egy műugró, tornász, stb az ugyanúgy bemutatja a gyakorlatát versenyen, mint ahogy egy testépítőnek is be kell mutatni zenés koreográfiára a pózokat, amihez nem gyenge erőnlét kell ám. Aki nem hiszi, az tartson már ki 5-10 percekig tökéletes pózokat és rádöbben.
2013. jan. 26. 11:15
 12/55 anonim ***** válasza:
100%

Montezt kiegészítve: az esztétikai szépség és erőnlét növelése mellett a kitartásodat is fejleszti. :)

Mellesleg miért ne lenne sport a testépítés? Végülis mozogsz. Ha elmész sétálni a pároddal, akkor gyakorlatilag sportoltál egyet, hisz mozogtál; akkor a napi 1-1,5 órás intenzív edzéseket is hívhatjuk sportnak, asszem.

Nekem csak az nem tetszik benne, hogy tucatsport, divatsport lett. Minden 2. kis takony gyúr... Én konkrétan ezért hagytam abba. Tudom, logikátlan a gondolkodásom, de én mindenben a szélsőségeket keresem, olyan dolgokat, amiket rajtam kívül kevesen művelnek. :)

2013. jan. 26. 12:43
 13/55 anonim ***** válasza:

Bunny megmondta.

A testépítés szépségverseny férfiaknak.

A testépítő a külsejének az alakítására törekszik, nem nagyobb súlyok emelésére. Súlyokat emel,de NEM CÉLJA hogy nagyobb súlyokkal edzzen, hanem eszköze ezért másodlagos a szerepe.

Az elsődleges hangsúly a kinézeten, az esztétikán van egy testépítőnél. Ma már... 50 év még nem volt külön az erő és a kinézet, egyszerre kellett izmosabbnak és erősebbnek lenni. Aztán rájöttek hogy ha ketté szedik akkor kétszer annyi pénzt termel az iparág.

2013. jan. 26. 13:04
 14/55 anonim ***** válasza:
Ja és előző vagyok...ettől függetlenül IGEN, sport.
2013. jan. 26. 13:05
 15/55 JayC ***** válasza:
#12: most mit csinálsz akkor, ami egyedi?
2013. jan. 26. 13:08
 16/55 anonim ***** válasza:
Ma 13.04, azért ez nincs pont így. Kis súllyal nem leszel ám izmos, növelni kell a terhelést. Szerinted nem elég nagy súly 150-200-al fekvenyomni?? Nehogy már gyengének legyünk beállítva.;)
2013. jan. 26. 13:21
 17/55 anonim ***** válasza:

"Törekszik a testépítés az esztétikai gyönyör elérése mellett más értékekre?"

nos, én pl. "csak" kiegészítésként járok súlyzózni. egyébként csinálok mást, pilates, body sculpt, ami mondjuk súlyzós, testszobrászat, úszás, biciklizés. és én pl. azért járok súlyzózni, hogy erősödjek, főleg a karom, mert a karom ereje nem fog nőni se a biciklitől, se az úszástól. egyébként meg, miért a többi sportnak mi a "más értéke?"

egy csomó ember azért jár kardióra pl, hogy fogyjon, az is az esztétika, nem? most akkor az nem sport?

2013. jan. 26. 18:56
 18/55 A kérdező kommentje:
Egy világversenyen ne legyen már megengedett a dopping.
2013. jan. 26. 22:46
 19/55 A kérdező kommentje:

Előző válaszoló:

Szerinted a kardió az egy sport?

2013. jan. 26. 22:47
 20/55 anonim ***** válasza:
Most te azt akarod hallani, hogy nem sport? Fikázni szeretnéd a testépítőket? Akkor gondold azt, hogy nem sport, mi meg gondolunk mást. Ez ilyen egyszerű. Meggyőzni téged sem lehet és engem sem fog senki meggyőzni.;)
2013. jan. 26. 22:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!