Plusz súllyal, vagy csak saját testsúllyal?
Húzódzkodom és fekvőtámaszozok itthon, valamint úszni járok, nyáron letekerek pár km-t.
Egy ideje már ráálltam arra, h 3x húzódzkodok 5-öt bicepszre, hátra, széles vállra. (Tehát mind a három alkalommal 5-5-5.)
Mivel lenne könnyebb erősödést elérni:
1, Ha megtartom az 5-ös egységet, de aggatok magamra plusz súlyt (pl 5 kg-val egész jól megy)?
2, Ha 5 helyett ráállok mondjuk 8-10-es szériára, súly nélkül csak saját testsúllyal?
Ja, 30 éves férfi vagyok, 190 cm magas és 72 kg. A bicepszem körmérete 35 és 38 cm (a bal javára...kicsit féloldalas vagyok :S születésem óta).
Én a 8-10-es ismétlésszámot ajánlom, és majd törekedj arra, hogy ezt tudd plusz súllyal végezni.
Széles vállra nem tudsz húzódzkodni, mivel ez hátgyakorlat, szélesen fogva is. Kicsit bedolgozik a váll-bicepsz, sőt a mell is, de alapvetően szélesen fogva fölső fogással az hátizomgyakorlat. Válledzéshez nyomások és oldalemelések kellenek!
Köszi a választ!
Nem értek a szakszerű nevekhez, azt tudom, h háromféle képen húzódzkodok. Vál szélességben, madárfogásban; majd ugyanígy, de magam felé fordított tenyérrel (gondolom ez megy bicepszre inkább); és végül a lehető legszélesebben fogom meg a vasat és úgy húzom fel magam. Ennél az utolsónál gondoltam széles vállra.
Akkor ráállok 8-10-re és ha már "unom", jöhetnek a súlyok. :)
Pff, nem kell több ismétlés, de még súly sem.
Egy kézzel mennyire tudod felhúzni magad..?
Itt a nehezítésed.
Mert te nagyon értesz az erő- és izomnöveléshez ugye Glissade??
Egykezes húzódzkodásból nyilván egyet sem tud, ergo nullát erősödik vele!
Izomnöveléshez pedig 8-10-es ismétlésszám kell!!
Tényleg, most akkor mi a cél? :D
Erő növelés, vagy izom terhelése izomfejlesztéshez, tömegnövelés mellett?
Egy kezesnek is vannak könnyítései, legkönnyebb a két kezes. Fegyencedzésben vannak leírva fokozatok, elég jól ki van ez találva.
De persze mehet a súly is, talán egyszerűbb és Montez írta az ajánlott ismétlésszámot, az is eredményes ám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!