Étrend nélkül lehet izmosodni?
A fehérje bizony izmot növel és pont azzal, hogy regenerálja az izomszövetet. Mert ez úgy történik, hogy a szervezet túlkompenzálja az izomszövet javítását, tehát nem csak annyi aminosav épül be, amivel éppen helyrehozza az edzés során sérült rostokat, hanem többlet aminosav épül be, így növeli annak méretét. Tehát nem lesz több izomsejt (csak növi hormonnal lehetséges), hanem a meglévő izomsejt lesz egyre nagyobb a túlkompenzálástól.
A szénhidrát is kell, mert enélkül az izomszövetből pótolja az energiát a szervezet (zsírbontás mellett), tehát fel kell tölteni a glikogén raktárakat is.
Hát majdnem mindennap csirke, rizzsel/sültkrumplival van..
egy héten 6 nap, de minimum 5.
És többet eszek mióta gyúrok.
Ez változtat valamin?
ma 00.46, ne beszélj hülyeségeket. Nem mindegy, hogy mit, mikor és mennyit eszel. Össze-vissza evésből sz@rkajákból nem hozod össze a megfelelő fehérjemennyiséget és egy idő után (elég hamar) stagnálni fogsz. Próbáld ki, aztán meg próbáld ki, ahogy én leírom. Ég és föld lesz a forma. Hogy jön ide Norbi update?? Nehogy már egy testépítő étkezését ahhoz a kis ugri-bugri Norbikáéhoz viszonyítsd! Már eleve ez baromság részedről!
Te egyél ahogy akarsz, aki meg eredményt akar elérni, az majd odafigyel. Szevasz!
szerintem Montez, de egy kicsit túlkategorizálod a dolgokat.
úgy látszik, szerinted van a testépítő étrend, meg az összevissza, szar kajákat evés. pedig attól, mert nincs kifejezetten testépítő/szálkásító/ meg mit tudom én, milyen étrendje, még nem jelenti azt, hogy akkor nem figyel a kajára, meg hogy szarokat eszik.
A legfontosabb a mennyiség s minőség. Próbálj napi 5-6 alkalommal enni. Régebb 3-4-szer ettem, bebeszélt hülyeségek ezek, hogy nem vitelezhető ki a napi 2-3 alkalommal való több kajálás.
Nekem valami ilyesmi van felállítva. Nem óramű pontossággal, szokott lenni 1 óra csúszás lenni... Idővel, nekem 1 hónap után már nem kellett különösebben figyelni...
1. étkezés: Ébredést követően
-müzli
-rántotta
-tükörtojás
2. étkezés:
-csirkemell
-hal
-rizs
-zöldség
3. étkezés
-2-dikkal egyforma
4. étkezés
-2-dikkal egyforma
5. étkezés
-2.
6. étkezés
-szárazkolbász
-Rákóczi szalámi
-túró
-főtt tojás
-halkonzerv
Akkor napi 2-3 liter vizet iszok még. C vitamint szoktam szedni. Edzésnapokon megy fehérje. Gyümölcsöt meg zöldséget alapból fogyasztok a kajához meg mellette.
Mivel szűkös nekem a keret, csak edzésnapokon megy fehérje, így 5kg sokáig jó. Tömegnöveléshez is ha keverek még turmixot dextrózzal jól kijövök.
Szerencsére alapból szeretek enni, szeretem a jó kajákat, így nem unom a baszakodást meg a habzsolást.
Első a kaja, ha az nincs rendben halott ügy. Sokan várják a kiegészítőktől a csodát, de nem lehet arra támaszkodni. Edzés után hasznos, de a nap többi szakában már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!