Jó-e így a melledzés?
Eddig úgy csináltam, hogy bemelegítés után 70kg-ba nyomtam, aztán 80-ba, 90-be, végül 100-ba.
A végére már nem sok erőm maradt, 100-ba vagy belement 1 vagy nem.
Most úgy csinálom, hogy bemelegítés után 100-al kezdek, így sikerül 5-öt belenyomnom, aztán megyek 90-re, 80-ra és végül 70-re.
Ezek után nyilván jön még az egykezesekkel nyomás, tárogatás, áthúzás, fekvőtámasz, de most az nem érdekes. Köszönöm a válaszokat! :)
Ha az izomméret a fontos, akkor ne menj sűrűn 5 alatti ismétlésre, inkább maradj 8 körüli ismétlésszámnál.
Ha mégis 100-ra mész, akkor nyomj előtte párat 60-ba és 80-ba, csak ne max ismétlésszámmal, hogy maradjon erőd.
De olyan módszer nincs, hogy végtelen ideig beválik. Változtatni kell. Egyszer menjen sima széria:4x8, másik héten pedig mehet piramis.
A gyakorlatokat is kellene cserélni, illetve azok sorrendjét. + a pad dőlési szögét is.
Néha kezdj egykezes nyomásokkal döntött padon pl.
Szóval az a lényeg, hogy változatos legyen.
Köszi Montez, reméltem, hogy te válaszolsz elsőként :) Variálni nem nagyon tudok, mivel otthon gyúrok már 1 éve, és csak egyenes padom van, ami nem állítható. 4 féle gyakorlatot tudok csak csinálni, ahogy azt fentebb már leírtam. Egyébként így még másnap is érzem, hogy megedzettem a mellizmaimat.
Úgy mehet, hogy egyik héten a régi módszerrel (piramis) aztán meg ez utóbbival? Nekem ez utóbbi tűnik logikusnak (olvastam a sárga kapszulát) még, ha a profik mást javasolnak. Mármint, hogy nagy súllyal kezdem és akkor tudok is bele nyomni.
Igen mehet úgy. Egyébként tolódzkodni is kellene néha valahogy, pl két szék (ill. két széktámla) között.
Ha csak egyneses padod van, akkor is annyit tudsz variálni, hogy néha egykezesekkel kezded a nyomásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!