Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó-e így a melledzés?

Jó-e így a melledzés?

Figyelt kérdés

Eddig úgy csináltam, hogy bemelegítés után 70kg-ba nyomtam, aztán 80-ba, 90-be, végül 100-ba.

A végére már nem sok erőm maradt, 100-ba vagy belement 1 vagy nem.

Most úgy csinálom, hogy bemelegítés után 100-al kezdek, így sikerül 5-öt belenyomnom, aztán megyek 90-re, 80-ra és végül 70-re.

Ezek után nyilván jön még az egykezesekkel nyomás, tárogatás, áthúzás, fekvőtámasz, de most az nem érdekes. Köszönöm a válaszokat! :)

2012. okt. 19. 09:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha az izomméret a fontos, akkor ne menj sűrűn 5 alatti ismétlésre, inkább maradj 8 körüli ismétlésszámnál.

Ha mégis 100-ra mész, akkor nyomj előtte párat 60-ba és 80-ba, csak ne max ismétlésszámmal, hogy maradjon erőd.

De olyan módszer nincs, hogy végtelen ideig beválik. Változtatni kell. Egyszer menjen sima széria:4x8, másik héten pedig mehet piramis.

A gyakorlatokat is kellene cserélni, illetve azok sorrendjét. + a pad dőlési szögét is.

Néha kezdj egykezes nyomásokkal döntött padon pl.

Szóval az a lényeg, hogy változatos legyen.

2012. okt. 19. 10:06
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi Montez, reméltem, hogy te válaszolsz elsőként :) Variálni nem nagyon tudok, mivel otthon gyúrok már 1 éve, és csak egyenes padom van, ami nem állítható. 4 féle gyakorlatot tudok csak csinálni, ahogy azt fentebb már leírtam. Egyébként így még másnap is érzem, hogy megedzettem a mellizmaimat.

Úgy mehet, hogy egyik héten a régi módszerrel (piramis) aztán meg ez utóbbival? Nekem ez utóbbi tűnik logikusnak (olvastam a sárga kapszulát) még, ha a profik mást javasolnak. Mármint, hogy nagy súllyal kezdem és akkor tudok is bele nyomni.

2012. okt. 19. 10:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen mehet úgy. Egyébként tolódzkodni is kellene néha valahogy, pl két szék (ill. két széktámla) között.

Ha csak egyneses padod van, akkor is annyit tudsz variálni, hogy néha egykezesekkel kezded a nyomásokat.

2012. okt. 19. 10:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Oké, rendben, köszi. A tolódzkodást valahogy megoldom.
2012. okt. 19. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!