Kérdés az étrendemmel és edzésemmel kapcsolatban. Elolvasod? ^^
Én: 15 éves, ~185 cm magas, 70 kilogramm 32-es kar, nemrég kezdtem kondit
heti 3szor járok/fogok járni
hétfő: tricepsz, váll, mell
szerda: bicepsz, hát, törzs
péntek: láb
+minden edzésnapon has
tejFEHÉRJE allergiám van, így meg kell válogatnom az étrendkiegészítőimet, most szóját (90%-os izolátum) szedek, de a későbbiekben le szeretném cserélni tojásra
Ezeket azért írtam le, hogy naggyából fel tudjátok mérni, mennyi kajára lenne szükségem, én így terveztem:
reggeli: 100g zab, glükóz(ez az egyik, amit nem tudok pontosan, hogy mennyi kell), 30g fehérjeturmix
suliba kb 9-10kor: 2 szelet teljes kiörlésű kenyér, sovány hús (ezek mellé szeretnék valami lassú felszívódású fehérjeforrást, amit suliba is tudok enni)
suliba kb délben: 100g zab, müzliszelet(kb 15g zab meg egy kis gyors szénhidrát jól jön, hogy felébredj)
otthon(~16:00): rizs vagy hüvelyes zöldségek csirkemell/hal degeszre enni magam :PP
edzés után, kb 19:30: 30g fehérjeturmix, müzliszelet, glükóz(említettem, hogy nemtudom mennyi kell)
este, kb 21:00: 100g zab, rizs + kicsit zsírosabb(pl lazac, így lassabb a felszívódása)
2g/testsúlykilogrammal számolva 140 gramm fehérjére van szükségem, ami úgy jön ki:
~350g zab: ~60g protein
60g étrendkieg(pihenőnapokon csak a fele): 54g protein (27g)
a maradék kijön a rendes kajákból
egy kicsit több mint 140g, de én szeretem magam kihajtani edzésnapokon, és lentvagyok 3 órát, ebből 2 óra tömény izmozás, úgyhogy szerintem belefér olyan 160-70 gramm is
A kérdéseket leírtam az étrendemben, de összegzem itt:
1. Reggel és edzés után hány gramm glükózt célszerű bevinnem?
2. Milyen lassú felszívódású fehérjeforrást tudsz, amelyet elfogyaszthatok iskolában és nincs benne tejfehérje(allergia)?
3.Mik azok, amiken változtatnom kéne? mind edzésben mind étrendben
Köszönöm előre is a hasznos válaszokat!
sokmindenen kellene változtatni.
A zabot ne számold bele a fehérjébe.
Edzés után 6-7 tojásfehérje, 50g dextróz is jó szerintem( én ezt csinálom)
Az utolsó étkezésed lefekvés elött legyen, 100-150g zab összekeverve vmivel. Joghúrt, vagy protein.
Edzés:sok a 3 óra. 1ó20p legyen max has és vádlizással együtt. Először átmozgató edzéssel kezdj(én 2 hónapig csináltam)
miért ne számoljam bele a zabot? 17%os fehérjetartalma van, ami szerintem egyáltalán nem elhanyagolható
az edzés azért 3 órás, mert amikor már mozgatni is alig bírom a kezem még gyúrok rá, hogy tutira mennyek, addig kínzom amíg csak lehet, időm mint a tenger, ha nem gyúrnék otthon wowoznék
Oké, csak sz.rt sem érsz vele, ha túledzed magad, és ahogy látom van rá esély. Ilyen esetben nem hogy gyorsabban, de egyáltalán nem fejlődik az izom.
Zabpehelynek kb 15% ugyan a fehérjetartalma, de nem szokás számolni, mert nem teljes értékű.
Amúgy kb jó az étrended, de Glükóz csak és kizárólag edzés után mehet!! Se reggel, se semmikor nincs szükség cukorra, edzés után pedig 40-50 g mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!