Csak én nem értem ezt a sok ellentmondást a szójával kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Van, ahol azt írják, hogy teljes értékű fehérje (egyedüli növényi), van, ahol azt, hogy nem teljes értékű.
A testépítők enciklopédiájában azt vezetik le, hogy a bevitt szójában lévő hormonokból hogyan keletkezik tesztoszteron, máshol azt írják, hogy ha megiszok egy szójafehérje turmixot, akkor az olyan mintha egy doboz fogamzásgátlót ettem volna meg.
Ti hogy álltok a szójához, mit gondoltok erről az egészről?
2012. szept. 15. 16:36
1/10 anonim válasza:
Én sem értem, de mivel én nehezen emésztem, nem is érdekel annyira. Kajában szerintem teljesen jó (ha feldobnánk tőle a talpunkat, nem sokan élnének, ugyanis rengeteg mindent ezzel "javítanak" fel). Fehérjeturmixnak csak azért nem használnám, mert iszonyatos íze van.
2/10 poiu válasza:
A tudomány sem tudja. Fehérjeforrásnak jó, de allergizál. Az erjesztett szója (pl tofu) sokak véleménye szerint nem árt. Ha tudsz húst enni, miért ennél szóját? (Persze muszáj enni, mert mindenbe belepaolják.)
3/10 anonim válasza:
Spec én nem eszek húst különben. Mondjuk attól még a fenti áll, nem igazán vagyok szójás.
4/10 anonim válasza:
Igazándiból már kb mindenről bebizonyították, hogy halálos, és a bölcsek köve egy személyben.. Szerintem, ha nem ér el extrém mértéket az ilyen bizonytalan cuccok zabolása, akkor csak nem lesz nagy gond.
6/10 anonim válasza:
Tesztoszteron magazin, mint hivatalos forrás :) LOL.
Inkább itt keresgélj, egy picit több az orvos és kutató: [link]
7/10 anonim válasza:
egy rakás sza:r, olcsójaniknak való, puffaszt, meg fingat.
8/10 anonim válasza:
te sem lehetsz egy észlény. Szerinted a tesztoszteron magazinban a Jancsi és Juliska népmeséből ollózták? de tudod nekem tökmindegy, zabáld két pofára a szójádat
10/10 A kérdező kommentje:
Bár pl Szakács Sanyi is iszik szójafehérjét.
Mindegy, én szerencsére megengedhetem a tejsavót, ezért nem fogok szóját venni.
2012. szept. 17. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!