196cm és 72 kiló vagyok,még van rajtam 2-3kiló zsírfelesleg,de tömeget akarok növelni.Először adjam le azt a 2-3kilót,vagy elkezdhetem a tömegnövelést most és majd leszálkásítom magam ha befejeztem a tömegnövelést?
Elkezdheted a tömegnövelést. 2-3kg felesleggel nem kell szálkásítani.
2012. szept. 5. 16:30
2/9 Diego105 válasza:
Ehhez a magassághoz, a 72kg nem valami sok, kétlem hogy nagyon meglátszana az a 2-3 kg felesleg.
Javaslatom az ami az első válaszolónak is, hogy kezd el a tömegnövelést, majd ráérsz szálkásítani, ha már elértél egy izmosabb fazont. Hajrá!
2012. szept. 5. 16:35
3/9 anonim válasza:
Szerintem is tömegelni.
2012. szept. 5. 16:42
4/9 anonim válasza:
Én is ugyan ennyi kiló vagyok, de jó 20 centivel alacsonyabb, 3 hete edzek, tömegnövelő étrenddel. Neked is ezt tanácsolom, télen a kutya nem foglalkozik azzal, hogy lehet-e sajtot reszeli a hasadon. Strandszezonra meg ha esetleg szálkásítani akarsz azt majd elkezded áprilisban. Addig meg kőkemény edzés és zabálás, persze okosan!
2012. szept. 5. 16:45
5/9 poiu válasza:
Érdemes lenne megnézni a testzsír százalékot. Igazán abból tudod, mennyi a zsírfelesleg (az adataid alapján semmi, vagy nem sok).
2012. szept. 5. 16:53
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat akkor elkezdem a tömegnövelést,csak még olyan kérdésem lenne hogy mellette súlyzós edzsét+aerob edzést végezzek?Milyen gyakran?
A body.builder.hu-n számolgattam és az jött ki hogy kb 3800KCal,115gramm fehérjét és 648g szénhidrátot kell ennem.
Jó lesz így az étkezés?
2012. szept. 5. 17:22
7/9 anonim válasza:
Nem. 648g szénhidrát nagyon sok. Az egy 100kg-os embernek jó aki nehezen hízó.
Neked elég kezdésnek 360g ch és ha nem nősz lehet emelni és 150g fehérje. Aerob edzés nem kell, elég a súlyzós.
Súlyzós edzés meg attól függ mióta edzel. Ha most kezded akkor heti 3 teljes test edzés ha már 1-2hónapja csinálod akkor heti 3-4x edz osztottan, heti egy izmot egyszer.
2012. szept. 5. 17:44
8/9 anonim válasza:
A kalkulátor a bodybuilderen tényleg egy kalap sz@r, ezt én is észrevettem már... Viszont "Csakii1" amit leírt az perfekt.
2012. szept. 5. 18:34
9/9 NagyonGonosz válasza:
Simán tömegnövelés. Én 190-193 körül vagyok 96 kiló (15%-on sajnos 6%-on nem lenne olyan rossz :)) és még bőven kéne tömegelni, hogy szálkásítás után nézzek is ki valahogy. Szerintem most amíg ilyen súlyba vagy nincs értelme szálkásításra pazarolni az időt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!