Mi a vélemény a heti 6 napos súlyzós edzésről?
nem rossz,de én hiányolnám a szív érrendszeri,állóképességi edzést mellé.
mert mit ér ha bomba alakod van,de lihegsz ha fel kell menni a 2.ra:)?
Nem jó. Szerintem max. 4-5 súlyzós edzés legyen és kell aerob edzés is. Nem fejlődsz 6 edzéstől jobban, sőt. Az izmoknak regenerálódni is kell, akkor fejlődik. A koxos profik edzenek 6-szor, naturálban ez nem fog menni.
De pihen az izom elvileg, hiszen minden nap más testrészt mozgatsz meg... vagy rosszul gondolom?
A kardiónak meg elég a kocogás?
Elég a kocogás. A másikat rosszul gondolod, mert igaz, hogy egy testrész pihen egy hetet is, de a súlyzós edzés terhelései az idegrendszerre is összeadódnak, így lehet túledzés belőle. Kell szerintem két nap pihenő súlyzós edzés nélküli, mivel hiába dolgozol célzottan egy izomcsoportra, de akkor is besegít mindig egy vagy több más izomcsoport is. Értsd, egy mell edzésnél terheled a vállat és tricepszet is, vagy hátizom edzésénél a bicepszet is. Így 6 naposnál nem fog tudni annyira regenerálódni, ha mindig igénybe vannak véve még másodlagosan is.
De nem akarlak elriasztani, próbáld ki, és ha majd jelentkezik a túledzés bármelyik tünete, akkor állj szerintem vissza 4 vagy 5 napos edzésre.
Túledzés tünetei: fáradtság, rossz alvás, fásultság, ízületi- és izomfájdalmak, fejlődés elmaradása és súlyosabb esetben gyengülés, izomméret csökkenése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!