Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért vagyok ilyan gyenge?

Miért vagyok ilyan gyenge?

Figyelt kérdés
Fél éve edzem heti 3-4x kajám 70-80%osan rendbe egész jól fejlődök pl:kar 32-38ra nőt a mellizmom is elég nagy lett de képtelen vagyok emelni a súlyokon bicepszre egykezes súlyzóval 10kgról indultam most 14nél vagyok már 2hónapja mellre 50kgal kezdtem de rárakok még +5kilót és nem tudom kinyomni 3nál többször miért vagyok ilyen gyenge ? Pedig kinézetre mindenki azt hiszi hogy minimum 70-80al szériázok...

2012. máj. 6. 13:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
attól, h egy izom nagy, még nem feltétlenül erős. erőnövelő edzés..?
2012. máj. 6. 13:37
 2/13 dirtboy ***** válasza:

valószínűnek tartom hogy rossz az edzés technikád,gyakorlat kivitelezésed.

egyébként mi a cél?

-minél nagyobb izom méret növelés,erő növelés vagy mind kettőt szeretnéd ötvözni?

2012. máj. 6. 13:40
 3/13 A kérdező kommentje:
Mindkettőt szeretném növelni + minél nagyobb súlyt tudok megmozgatni elvileg annál jobban fogok fejlődni nem? Fekvőtámasz se megy nagyon max 15db (általános iskolába is többet csináltam:D)
2012. máj. 6. 13:48
 4/13 dirtboy ***** válasza:

nem

egyébként hány éves vagy és hány kiló?

remélem lábat is edzel.

2012. máj. 6. 13:57
 5/13 A kérdező kommentje:

20 180cm és 77kg

Persze mindent edzek és látszik is csak elég idegesítő hogy alig tudok +súlyokat pakolni más aki nem is edz simán kinyom 70kgot én meg neki se merek állni 1et se belenyomni mert ott halok meg alatta:(

2012. máj. 6. 14:06
 6/13 dirtboy ***** válasza:

hát ez a baj hogy neki sem mersz állni.

félsz a súlytól,eleve úgy indulsz hogy nem hiszel magadban,be magyarázod magadnak hogy ez már olyan súly amit úgysem bírsz kinyomni.

ha fejben feladod akkor nem is fog menni,ugyan is az izom az agy utasítására cselekszik és fejt ki erőt.

egyébként ahhoz hogy fekvenyomásban jobb legyél nem elég csak fekve nyomást csinálni.

ferdepados nyomás is menjen és ami fontos hogy ne csak rúddal hanem képzi súlyzóval is csinálj nyomásokat ferdén is meg egyenesen is.

fekvenyomáskor nem csak egy izom dolgozik,minden izomnak erősnek kell lennie,ha pl.gyenge a vállad vagy a tricepszed akkor nem fogod bírni hiába erős a melled.

2012. máj. 6. 14:55
 7/13 A kérdező kommentje:

Lehet hogy igazad van majd hívok segítséget aki odaáll és megfogja ha nem megy talán akkor jobban fogok hinni magamba:)

Pont ezeket csinálom amikoet leítrál kivéve az egykezes súlyzós fekvenyomást + fekvőtámasz,fekvőtámasz szűk kéztartással.

Köszi a válaszokat!

2012. máj. 6. 15:28
 8/13 dirtboy ***** válasza:
egyébként rakj övet magadra az is ad egy biztonság érzetet és nagy súlyoknál egyébként is használatos.
2012. máj. 6. 15:33
 9/13 anonim ***** válasza:
Arra amúgy senki nem gondol, hogy lehet, hogy sz*rul kajálsz?
2012. máj. 6. 16:10
 10/13 dirtboy ***** válasza:
állítólag 70-80% a kajája szóval biztos hogy nem tökéletes viszont olyan kis súlyról beszélünk hogy ezt egy olyan ember is kinyomja aki nem is kondizik és kenyéren meg pizzán él ezért nem gondolom hogy az étrendben lenne a bökkenő.
2012. máj. 6. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!