Ez az étrend megfelel szálkásításhoz?
Csak hobbi szinten testépítek, de azért jó lenne leszálkásodni így a nyárra :)
Reggelizni nem szoktam, mert csak suliban tízóraizom, hétvégén meg átalszom a reggelit, de akkor azt eszem amit tízóraira, esetleg eszek hozzá tojást de csak a fehérjét.
T: 100-150g sonka, paprika/retek (ha itthon vagyok paradicsom) és 2kifli(teljes kiőrlésű féleség, 9g fehérje és 44g ch van 100g-ban) ez így kb. 40g fehérje és 50g ch.
E: 100-150g csirkecomb/csirkemell/hal/karaj(tudom ez nem a legjobb, de szerintem hobbi szinten belefér és nem mindig eszek karajt) és 100g rizs ez nagyjából 40g fehérje és 70g ch
U: ugyanaz ami tízóraira, de csak 1 kifli és még hozzá sült tojásfehérje 4db. ez így kb 25g ch és 50g fehérje
V: 100g sovány túró ez 14g fehérje
összesítve: 140g fehérje és 170g ch
64 kg vagyok, a ch túl sok és a fehérje meg kevés ugye? mit egyek akkor? turmixot kéne, de azt nem tudom itthon előadni, már egy ideje próbálkozom... a ch viszont így is sok, de a sonkát meg egymagában nehezen viszem el suliba, max itthon tudom kihagyni azt az uzsonnásat.
16F
Jól gondolod, kevés a fehérje 3g*testtömegkg kellene, azaz neked, 190-200g és ch pedig jó lesz a 170g kezdésnek. De kifli felejtős, főleg ha tk-féleség, mert teljesen legyen az, de inkább legyen pufirizs.
reggel is enni kellene kis zabpelyhet proteinnel vagy tojással. Sonka helyett is jó lenne előző nap elkészíteni a húst és azt vinni suliba.
Edzés utánra is jó lenne protein, de gondolom nehéz megoldani.
hát igen elég nehéz megoldani azért próbálok ilyen mindenfélét már :) a tk féleséget azért írtam mert nem az, hanem ez barna,rozsos cucc, itt van az összetevője:
-búzaliszt, -víz, -búzatöret, -rozstöret, -búzakorpa, -szójatöret, -búzamaláta-őrlemény, -lenmag, -rozsliszt, -élesztő, -étkezési só, -sütőpor és -fűszerek.
Kérdés, hogy mennyi lehet a búzaliszt, de gyanítom, hogy az a legtöbb, mert azt kell a felsorolásnál előre írni.:)
Próbálj még 50g fehérjét valahogy bevinni, hogy ne legyen (vagy kisebb legyen) a szálkásításnál izomveszteséged.
Ch 2-2,5g között legyen testtömegkg-onként diétánál, de valaki 3g*testtömegkg-al is tud szálkásodni.
Gyors fehérje és gyors ch (diétánál inkább glutamin, de kevés dextróz is mehet) kellene egyből edzés után, de ha nincs, akkor megteszi a tojásfehérje (sült vagy főtt!) + mondjuk rizs vagy főtt krumpli. Ilyenkor kellene 40 g fehérje. Legyen meg nálad a kb 180-200g fehérje/nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!