Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mitől függ, hogy mennyire...

Mitől függ, hogy mennyire erős az izom?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy általánosságban több izom = nagyobb erő, azonban látni olyanokat, hogy a kisebb izomzattal rendelkező nagyobb súllyal képes bizonyos gyakorlatokat végezni, mint a nagyobb izomzatú. (Annak az izomnak a méretéről beszélek, ami az adott gyakorlathoz kell, mielőtt belekötnétek).

Erre persze még rá lehet mondani, hogy genetika, de pl itt vagyok én:

Mikor szteroidot szedtem (betegségre medrolt) kb 3x súlyzózgattam picit és bicepszre 1 ismétléses maxom olyan 8-9kg körül mozgott.

Elhagytam a gyógyszert, nem edzettem, 8 hónap után gondoltam szerzek egy súlyzót. Mindenféle edzés, izomtömeg változás nélkül most 14kg a maxom, ami a 8-9-hez képest jelentős különbség. Ismétlem: edzés és izomtömeg változás nélkül, pusztán gyógyszer elhagyástól.

Tehát valahogy egy emberen belül is változhat az izomzat ereje, de miért?

szept. 12. 14:29
 1/3 anonim ***** válasza:
68%
A medrol nem anabolikus szteroid, inkább hatráltatott (a betegségeddel együtt), mint segített. És ha még anabolikus is lenne, az orvosi utasítást követve valószínűleg akkor sem szedtél volna be annyit, hogy bármi észrevehető hatása legyen.
szept. 13. 13:34
 2/3 anonim ***** válasza:
a agy izom kapcsolat is számít. Az izomrostok összehúzódásának gyorsasága.
szept. 14. 19:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Összetett és több ez annál, minthogy nagyobb izom egyenlő nagyobb erő. Pl, én kevésbé izmosan 20 kilóval nyomtam többet fekve néhány éve. Nyomtam 170 kilót, és alig volt mellizmom. Technika, idegrendszer, csontozat, szalagok alkalmazkodása a nagyobb súlyhoz.
szept. 17. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!