Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Naturálban mekkora fekvenyomás...

Naturálban mekkora fekvenyomás számít nagynak?

Figyelt kérdés

A 120kg-be 2-3 ismétlés naturálban már egy amolyan felső határ?

Ahová járok teremben naturálban a legmezóbb alkatok is max 140 kilóig tudnak felmenni.

Akkor egy ektónak a 120 kiló szép teljesítmény?

aug. 27. 14:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%

Nem ezen az ektomorf/mezomorf bullshiten múlik a fekvenyomás maxod, hanem hogy te személyesen hány kiló vagy, mennyi ideje edzel, milyen az edzésprogramod, milyen a genetikád, milyen a technikád, és egyebek.

Egy átlagos 65 kilós srácnak nem a 120 kilós nyomás lesz a felső határ, de még a 100 kilós se. Egy 90 kilós haladó erőemelőnek meg szintén nem a 120 kilós nyomás lesz a felső határ, hanem ennél akár jóval nagyobb súly. Én anno 95 kilóval kinyomtam a 180 kilót naturálon. Majdnem belehaltam, de kiment.

aug. 27. 14:31
 2/18 anonim ***** válasza:
56%
vkinek ennyi a felsöhatár vkinek annyi
aug. 27. 14:32
 3/18 A kérdező kommentje:

“ Nem ezen az ektomorf/mezomorf bullshiten múlik a fekvenyomás maxod”

Azért az alkatod nagyban meghatározza mennyi izmot, tömeget tudsz magadra pakolni, és , hogy mennyire leszel erős. A kar hossza is sokat számít ilyenkor hiszen nem mindegy mekkora távon kell mozgatnod a súlyt. A vállszélesség dettó, akinek szélesebb a válla és rövidebbek a karjai annak nagy előnye van mert szélesebben tudja fogni a rúdat és kis távon kell mozgatnia.

Persze nem kifogásként de azért ne tegyünk úgy mintha ne számítana.

aug. 27. 14:37
 4/18 anonim ***** válasza:
71%

"kar hossza is sokat számít ilyenkor hiszen nem mindegy mekkora távon kell mozgatnod a súlyt. A vállszélesség dettó"

Ezt írtam én is, hogy ezer szempont mérvadó a fekvenyomás max tekintetében.

aug. 27. 14:39
 5/18 anonim ***** válasza:
67%
Teljesen szubjektív, kinek mi számít nagynak. Én úgy szoktam besorolni, hogy testsúly másfélszeresétől jó, az 1,8-szeresétől pedig nagyon jó. De ha valaki ezeket könnyen teljesíti, akkor neki valószínűleg nem ezek a mérföldkövek.
aug. 27. 14:45
 6/18 A kérdező kommentje:

5

Tehát a 200 kilós Hafthor 240 kilós felvenyomása gyatra? Csak akkor lenne erős a fekvenyomása ha legalább 300 kilót kinyomna? Vagy akár 380 kilót?

aug. 27. 16:43
 7/18 anonim ***** válasza:
82%

"200 kilós Hafthor 240 kilós felvenyomása gyatra?"

240 kilós fekvenyomást nem lehet gyatrának nevezni, hisz ez hihetetlen teljesítmény. A konditerembe járók 90%-a a harmadát se éri el. De ha azt nézed, hogy vannak NATURÁL erőemelők fele ekkora testsúllyal, akik nyomnak hasonló munkasúllyal, akkor nevezhető gyatrának, de ezt mondja egy Mata Erik vagy egy Susa Olivér szintű profi, ne egy random Gyúrós Jóska a 120 kilós pattintós fekvenyomásával.

aug. 27. 16:51
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

" a 200 kilós Hafthor 240 kilós felvenyomása gyatra "

nem

de nyílván számít h a test sulyod hányszorosával tudsz fekve nyomni

aug. 27. 16:56
 9/18 anonim ***** válasza:

Ezt az ekto, mezo, endo dolgot mikor felejtjük már le? Nincsenek testtalkat típusok. Valamelyik hülye kitalálta és azóta is ez a téma.

A genetika határozza meg mennyi izmot pakolsz magadra, nem holmi testtípus..

%-ban érdemes nézni a testsúlyodhoz viszonyítva, testsúly*1,5kg már elég szép bevezető teljesítmény egy átlag kondishoz képest. Egy erőemelő profihoz képest meg nevetséges szint. Nem mindegy kihez hasonlítod magad. Lábnapon 160kgmal román felhúzok, 200kg csípőtolás, szoktak nézni az emberek és páran odajöttek már, hogy szép súlyok. A valóság pedig az, hogy ez is rohadt gyenge, csak az átlag emberhez képest valamivel erősebb.. Ha egy olyan teremben edzel, ahol csak erőemelők vannak, akkor magasabb lesz az "alap".

80kg vagyok, valahol 120kgnál lehet az 1 ismétléses maxom, soha nem érdekelt, nem is fog, jön az erő, kész, majd idővel több lesz.

aug. 27. 17:09
 10/18 anonim ***** válasza:

Ezért írtam, hogy szubjektív. Nekem az számít jónak, amit írtam az 5-ös hozzászólásban. Az, hogy másoknak mi, engem abszolút hidegen hagy.

aug. 27. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!