Fél év alatt lehetséges 110kilós fekvenyomásról 140kilóra emelni naturálba?
Fél év alatt nem valószínű, hogy ezt naturálban valaki megcsinálja (ezzel a testsúllyal pláne). Haladóként tipikusan jó fejlődésnek számít, ha az ember fekvenyomásban egy-két havonta tud emelni 2,5 kilót a súlyon, és egy idő után nyilván ez is stagnálni fog. Ehhez képest 6 hónap alatt 30 kiló plusz azt jelentené, hogy fél éven keresztül havonta tudott 5 kilót növelni a teljesítményen, ami soknak tűnik.
Ez részben az én tapasztalatom/véleményem, de más fórumokon is kb. azt a fejlődési ütemet adják meg normálisnak, amit fent leírtam.
80 kilósan 145öt nyom fekve, és gondolkodsz, naturál-e...?
már akkor se volt az, amikor 110et nyomott, elhiheted.
Lehet 80 kilósan naturálként 145-öt nyomni, csak nem ennyi edzésmunkával (1-es voltam).
Megint 1-es vagyok. Írtam, hogy "Fél év alatt nem valószínű", tehát nem zártam ki teljesen, hogy lehet, de valljuk be, nem tipikus, hogy valaki 30 kilót fejlődjön fél év alatt fekvenyomásban, ha nem kezdő. Az, hogy kire vonatkozik a kérdés, a statisztika szempontjából teljesen irreleváns, mert a válaszadóknak ugyanúgy egy ismeretlen ember teljesítményéről kell véleményt mondani, akiről csak 3 dolgot tudunk (testsúly, fél évvel ezelőtti, illetve mostani fekvenyomás). Innentől kezdve valószínűsíteni lehet dolgokat, de biztosat nem lehet mondani.
Azt már csak megjegyzésként írom, hogy enyhén szólva furcsa, ha valaki a saját magával kapcsolatban érdeklődik itt azt illetően, hogy naturál-e, dehát up to you (voltak itt már kirívóbb kérdések is, problémásabb páciensektől).
gondolom 20 évesen, a 180 kilós fekvenyomásod is naturál volt......
Igen, naturál volt, de ebbe most inkább nem mennék bele, hogy ki hiszi el. Jól ment a fekvenyomás, ennyi az egész, a felhúzás már nem igazán, sose tudtam 205 kiló fölé menni. Genetika kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!