Így is működhet? Volumenre vonatkozó kérdés.
Az ajánlott heti volumen 10-12 munkasorozat / izom hetente. Ez ugye 40-48 munkasorozat egy hónapban. Én úgy edzek jelenleg, hogy 1 nap edzés, aztán 1 pihenőnap, 5 napos felosztásban (mell, hát, váll, kar, láb), ez ugye 10 napos periódus, nem egy hetes. Ilyenkor viszont 14-16 munkasorozatot csinálok izomcsoportonként, ez egy hónapban 3x, az 42-48 munkasorozat havonta. Ez is működhet hosszú távon, hogy havi 3 edzésből jön össze a kellő volumen?
(Mindezt kellően magas intenzitás, effort, fehérje- és kcal bevitel mellett)
Akkor nem maxolom ki a fejlődést, így jártam. De ezt nem tudhatjuk előre. 3 napos bontást már próbáltam, nem sokáig tartott. Volt egy mell-bicepsz nap, egy hát-tricepsz, és egy láb-váll nap, na ott bukott az egész. Combfeszítőre 12 sorozat, combhajlítóra 9, vádlira 5, ez már így 26 sorozat és akkor még vállazzak... Szóval nem.
Eleve nekem az jön be a legjobban, ha belekezdek ez izomba, akkor azt leedzem rendesen, mégha kicsit túlzás is a 16 sorozat, ezért van 5 napra bontva
Ennyire túlmagyarázni, ráadásul ökörségeket összehordani.
Csináld, kérdező, aztán meglátod, hogy működik-e vagy sem. Ha nem, akkor változtass, amin kell.
Lehet, hogy túlmagyaráztam, de 10 naponta edzeni egy izmot mindenképp hülyeség. Nagyon lassú fejlődés lesz. Lehet ökörségnek nevezni, de ha minden izmod heti 2x kap terhelést, és mondjuk mindenre edzésenként max 6-10 sorozat megy. (Bicepsz, tricepszre-vállra eleg 6-8, de hát, mellre, lábra 8-10 is mehet heti 2x.)
Aki az én általam felvázolt módszerrel edzett, az sokkal jobban nőtt, mint az osztott, minden izmot max heti egyszer, de kőkemény edzéstől! 😄😄
Véletlen? Nem hinném!
Nem tudhatod biztosra. Készült valaha ilyen teszt, hogy volt két nagyobb létszámú csoport, és azonos fejletségi szintről indulva, azonos feltételek mellett elkezdtek a tesztalanyok edzeni, azzal a különbséggel, hogy az egyik csoport 10 naponta edzett meg egy izomcsoportot 14-16 munkasorozattal, a másik csoport pedig heti 2x 6-10 munkasorozattal? És mindezt évekig, hogy szemmel láthatóan, egyértelmű legyen a különbség? Én nem hallottam ilyen tesztről, de ha létezik szólj! De ha nincs, akkor csupán feltételezés ilyeneket írni, hogy "Aki az én általam felvázolt módszerrel edzett, az sokkal jobban nőtt, mint az osztott, minden izmot max heti egyszer, de kőkemény edzéstől!"
Nagyon elhiszed, hogy 10 naponta elég edzeni egy izmot hosszabb távon eredményesen. Olvasgass kicsit arról, hogy kb hány napig van nyitva edzés után az "anabolikus kapu", és milyen gyakran érdemes edzeni egy adott izmot.
Nem tetszik a válaszom látszik.
De kit érdekel? Minek kérdezed, ha kvázi meg vagy győződve az igazadról? 🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!