Azzal, ha elkezdek futni, illetve ezeket a szabadtéri húzódzkodó állványokat használni, teljesen kezdőként, ezzel mennyit lehet fejlődni?
Ha heti 5 napot lelkiismeretesen csinálom…
A futást tudom, hogy sokan nem ajánlják… Rajtam súly alapján nem feltétlenül van túlsúly, 175 cm és 71 kg vagyok. De az izmaim jelenleg annyira fejletlenek, hogy annak nem nagyon van súlya és azért a hasamon és arcomon szemmel látható egy kis felesleg. Nem annyi, hogy az izületeimnek ártsak a futással…
Szóval azért is szeretnék futni, hogy ezt leadjam, a másik ami nagyon fontos nekem, hogy a kitartásom növeljem, mert nagyon hamar kifulladok.
A húzódszkodással a rövidtávú célom az lenne, hogy a hátizmaimat annyira felfejlesszem, hogy jobb legyen a tartásom, mert most bár nem tragikus, nem is tökéletes… Ezen kívül erősebbé szeretnék válni, a látványos izomzat az annyira nem fontos.
De ha belejövök és már évek óta csinálom, akkor valamilyen szinten az is elérhető lehet, nem? (Nyílván megfelelő étrenddel)
Persze, ezzel tudsz fejlődni, de pl hátizom erösítésre én inkább arra való gyakorlatokat ajánlanék
pl. superman, hason fekvés, derekemeles, kar nyújtás-hajlítás, lapocka zárás, stb, ezek elég jól erősítik a hátat, tartási szempontból mindenképp.
Futásnál pedig ajánlom a Szart running for Beginners appot (kék logo 4 motívúmmal, 3 futó emberke és egy óra egy metszett fehér körben ;)). Ez nekem sérülés miatti 3 hónap nulla futás után (élsportoló vagyok, kosaras, úgyh a futás azért nekem elég fontos) sokat segített. Én nyilván nem a legelső szintről kezdtem, de bőven voltak számomra is akadályok.
Sok sikert, és ha bármi tanás kéne, vagy csak beszélnél erről írj privit
A húzodzkodás remek ötlet, jól dolgoztatja a hátizmokat, testépítők is végzik hátgyakorlatként. Érdemes több fogásban végezni (széles, szűk, lenti vagy madarfogás stb.) kiegészítheted az első válaszoló által írt gyakorlatokkal, és akár a többi izomra is dolgozhatsz fekvőtàmasszal, tolódzkodàssal.
A futás is remek fittséget ad, érdemes az állóképességet fejlesztő hosszabb futàsok mellé/után rövidebb sprinteket is beiktatni (pl. 5x100 m), akár dombra felfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!