Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hobbi szinten mindegy, hogy...

Hobbi szinten mindegy, hogy rúdon vagy gyűrűn húzódzkodok?

Figyelt kérdés
Valamiért gyűrűn sokkal jobban érzem a hátam, de úgy tudom kevésbé jó izomépítésre, mint a rudas változat. Feltételezem, hogy ez a különbség nem hobbi edzésnél jön elő :D Kényelmesebb is a vállamnak a gyűrűs változat.
2023. júl. 10. 21:53
 1/3 anonim ***** válasza:
81%
Ez a különbség semmilyen szinten nem jön elő, mert nagyon kevés hobbi/versenyző testépítő edzésterve tartalmaz húzódzkodást, pláne gyűrűn, ami a konditermek 99 százalékában nincs is, ráadásul ahol van, ott sokszor olyan szar állapotban, hogy plusz súllyal semmiképp nem merném használni. Egyébként meg mind a gyűrűs, mind a rudas húzódzkodás során ugyanazok az izmok dolgoznak, csak gyűrűs huzinál szabadabban tudnak forogni az izületek és az alkar, de ennyi a különbség. Ennek semmilyen szinten nincsen jelentősége. Ha tudsz progressziót elérni időről időre a gyakorlatban, akkor tök mindegy, hogy gyűrűn vagy rúdon húzódzkodsz.
2023. júl. 10. 22:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2023. júl. 10. 22:07
 3/3 anonim ***** válasza:
54%
Azért egy valamirevaló testépítő húzódzkodik, lévén, hogy alap hátgyakorlat, ami a lehúzásnál is sokkal jobb gyakorlat. Én bár nem vagyok testépítő, de járok terembe, és rendszeresen húzódzkodom. Nálunk csak rúd van, gyűrű nincs; a rúdon valamivel könnyebb, mert a gyűrűvel szemben stabil. Szerintem eredmény szempontjából mindegy, melyiket használod, mindkettőtől szép hátad lesz. A rúdnak talán előnye, hogy többféle fogást (széles, szűk...) lehetővé tesz.
2023. júl. 15. 19:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!