Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az otthoni ajtófélfák közé...

Az otthoni ajtófélfák közé szorítható húzódzkodó rúd mennyire teszi tönkre az ajtofélfát? Levevés után meglátszik a helye?

Figyelt kérdés

2023. febr. 25. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Meglátszik a helye, igen. Ráadásul én még nem találkoztam olyan félfák közti beszorítgatós húzódzkodóval, ami stabi lenne. Tele van a YouTube fail videókkal. Szerintem nem jó móka a burkolaton szétcsapni a koponyád. Ha húzódzkodó ÁLLVÁNYRA nincs elegendő helyed, akkor valamilyen falba fúrható konzolos megoldást keress, mert ezek a beszorítgatós bóvlik nem veszélytelenek.
2023. febr. 25. 12:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor inkább elengedem ezt
2023. febr. 25. 12:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Az olyan "ajtókeretet" még szét is feszíti, roppantja, ami csak egy takaróléc-díszlet a csúnyán eldolgozott fal széle körül. Ezt bizony jól meg kell húzni, ha nem pehelysúlyú vagy, és akkor észreveszed, hogy a vacak ajtótok kezd ívben tágulni. Meg szerintem azért is jól meg kell húzni, különben az a vékony cső meghajlik, az adja a feszességét, hogy be van erősen feszítve. Ez az olyan 160-190 éves lakásokban jó, ahol 20*20 centis a gerendatokja a három méter magas ajtónak. Ott jó, tudok rá rokonomnál példát, működik. Meg a fejedet se vered be. De máshol csak óvatosan. Nem feltétlen rossz ötlet, ha veszel egy ilyet "csőnek", de érdemes aládolgozni hagyományos erősítést. Jó a fogása. Nekem hagyományos vascső van hagyományosan felrakva, de az vastagabb, rosszabb a fogása.

Hát az biztos, hogy két kis kör nyomot hagy az ajtókereten, nem az a baj, hanem mondom, el is deformálhatja az ajtótokot. Azt majd kiderül, hogy csak a levegő meg a purhab van mögötte.

2023. febr. 25. 15:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Én Decathlonból vettem a vírus idején ilyen beakasztósat és jól működött.Azért jól rá kell feszíteni hogy megmaradjon de ha egyszer rendesen rajta van nem esel le.Persze elsőnek próbáld meg hogy megtartja-e a súlyodat,fokozatosan engedd el magad.

Nekem nem cseszte szét az ajtót,talán nagyon minimálisan lehet látni ha direkt megnézed de amúgy nem észrevehető.Bár nem használtam túl sokat,lehet sok hónap/év alatt más a helyzet.Meg biztosan függ attól milyen állapotban van az ajtó.

2023. febr. 25. 15:56
 5/5 anonim válasza:

Az ajtófélfák közé szorítható húzódzkodó rúd általában nem okoz kárt az ajtófélfában, ha helyesen használják és a rögzítő mechanizmusokat megfelelően beállítják.

Azonban, ha a rúd rosszul van rögzítve vagy az ajtófélfák nem elég erősek, az hosszú távon károsíthatja az ajtófélfát, különösen ha túl sok terhelést kap. Emellett, ha a rúd véletlenül elmozdul, az ajtófélfában kisebb horpadások, karcolások vagy egyéb sérülések jelenhetnek meg.

Ami a helyet illeti, a húzódzkodó rúd eltávolítása után lehet, hogy marad egy kis nyom, amelyet a rögzítő mechanizmus vagy a súrlódás okozhatott. Azonban ez a nyom általában nem látható, és könnyen eltávolítható festékkel vagy egyéb javító anyaggal.

Fontos megjegyezni, hogy az ajtófélfák közé szorítható húzódzkodó rúdot csak akkor szabad használni, ha az ajtófélfák erősek és stabilak, és ha a rúd rögzítése helyesen van beállítva. Ha nem biztos benne, hogy az ajtófélfája alkalmas-e a húzódzkodó rúd használatára, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

2023. márc. 9. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!