Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek melyik edzésterv...

Krómgyűrű kérdése:

Szerintetek melyik edzésterv lehet a hatékonyabb?

Figyelt kérdés

Már egy hónapja edzek az alábbi szerint:

- heti 4 nap, amelyet elkülönítek (mell-has; láb; és 2x kar és váll)

De gondolkodtam azon, hogy hatékonyabb lehet-e az edzés, ha kipróbálnám ezt:

- szintén heti 4 nap, de ebben az edzésben benne van a mell, has és kar edzés (heti 3x), továbbá egy lábnap.

Szerintetek melyik az effektívebb?

Nem érdemes váltani?

Túl megterhelő lenne az izomcsoportoknak, ha szinte mindet egyszerre edzeném?

2024. febr. 9. 05:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Döntött törzsű evezés, de akár ha nincs húzódzkodód, akkor 2 szék közt egy partvisnyéllel is lehet 45fokos húzódzkodást csinálni.

Felhúzást is beiktathatsz, a hát hoz, kis súllyal is van értelme, jót tesz a derekadnak meg a tartásodnak.

2024. febr. 9. 13:48
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet!

Mondjuk húzódzodásra össze tudok szerelni egy állványt odakint az udvaron. Jó ötlet!

De ha összességében nézzük a dolgot, nem kevés heti egyszeri edzés egy adott izomcsoportoknak?

2024. febr. 9. 14:00
 13/19 anonim ***** válasza:

Hát ilyen eszközökkel ne várj csodát, szerintem már most is kinőtted ezeket a súlyokat.

Lábazni, hátazni, mellezni lehetetlen ilyen eszközökkel normálisan.

Kar az egy ideig elég lehet 10kg súlyzó, oldalsó vállra évekig is akár, de ennyi.

Miért nem akarsz teremben edzeni? Ezzel az itthoni maszatolással nem fogsz sok mindenre menni. Persze, ha nem célod a fejlődés, akkor rendben van, de nem nagyon tudok olyanról, aki szívesen edz fejlődés nélkül.

Nem, nem kevés. Az, hogy hányszor edzed meg az izmaid / hét lényegtelen. Van X volumen, amit el kell végezned. Ha 2 edzésen csinálsz hátra 5 sorozatot, az közel ugyanez lesz, mintha 1 edzésen csinálnál 10 sorozatot.

2024. febr. 9. 14:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"nem kevés heti egyszeri edzés egy adott izomcsoportoknak?"

Heti egy edzés is elég lehet izomcsoportonként, ha adott a megfelelő intenzitás/volumen és a progresszió, de esetedben a limitált súlyok és eszközök miatt tényleg mindegy. Hosszútávon nem fogsz fejlődni, ténylegesen izmos pedig nem leszel.

2024. febr. 9. 14:25
 15/19 A kérdező kommentje:

Szeretnék fejlődni, igaz, nem akarok két ajtós szekrény lenni. Csak egy jobb formát elérni. Jelenleg 65 kg vagyok a 171 cm-es magasságomhoz.

Miért nem akarok terembe járni?

Őszintén, nem szeretek emberek közé menni. Sajnos introvertált és asszociális vagyok. :/ Nehezen megy az ismerkedés és a kommunikáció, így félek a kialakuló szituációktól.

2024. febr. 9. 14:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is meguntam a konditerembe járást 15 év után, és vásároltam itthonra 250 kilónyi súlytárcsát, rudat, padot, állványt, húzódzkodót, így a progresszív edzés adott. Esetedben az lesz a baj, hogy amikor már a sokadik hónap fog úgy eltelni, hogy egy picikét sem fejlődtél se izomzatban, se erőszintben, akkor rohadtul nem lesz kedved róni a felesleges köröket, és abba fogod hagyni. Ki akar úgy bármit csinálni heti szinten négyszer, hogy annak semmi eredménye nincs?
2024. febr. 9. 14:33
 17/19 A kérdező kommentje:

Ha a kevés eszköz a probléma, akkor ilyen limitált eszközökkel mennyit lehet elérni? Vagy meddig elég? Nem kötöm az ebet a karóhoz, ha szükséges, akkor beszerzek több súlyt, csak kíváncsiságból kérdezem. Ha növelem a volument/szériaszámot, akkor se fogok jobban fejlődni?

Akkor a fejlődés a választékos edzesmódszerektől és eszközöktől függnek?

2024. febr. 9. 15:07
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"ilyen limitált eszközökkel mennyit lehet elérni?"

Mi az, hogy mennyit? Mi a mértékegység?

"meddig elég?"

Minden bizonnyal pár hónap után már nem lesz érdemi fejlődés.

"Ha növelem a volument/szériaszámot, akkor se fogok jobban fejlődni?"

Egy darabig de, viszont 30-50-100 ismétléses sorozatoknak már semmi értelme és haszna. A bukás közeli edzés épít izmot, az meg egy fix kézisúlyzóval, egy 10 kilós kettlebellel és saját testsúllyal hamar értelmezhetetlenné válik.

"a fejlődés a választékos edzesmódszerektől és eszközöktől függnek?"

A fejlődés a konzisztens progressziótól, a bukás közeli intenzitástól, a kalóriabeviteltől és a fehérjebeviteltől függ.

2024. febr. 9. 15:13
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

" akkor ilyen limitált eszközökkel mennyit lehet elérni? "

annyit.

2024. febr. 9. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!