Szálkásítsak vagy tömegeljek?
190cm és 92kg vagyok, körülbelül 20% a testzsírom.
Nem vagyok kezdő, olyan korai középhaladó szinten állok, így egy kevés izom van rajtam, de nem vagyok izmos.
Most kezdődik az egyetem, így 2 opción gondolkoztam.
1.: tömeget növelek fél évig, majd utána nekiállok szálkásítani
2.: leszálkásítok fél év alatt, kb. 80kg-ra 10% testzsírra, majd onnan belekezdenék egy lean bulk-ba
Melyiket lenne érdemes csinálnom?
Nyárra szálkás szeretnék lenni és jól kinézni mert megyünk majd nyaralni a tengerpartra.
Azonban a mostani félévben napi 10 ezer lépést is fogok sétálni, mivel az albérlet messze van az egyetemtől, így a szálkásítást lehet egyszerűbb lenne megoldani.
A probléma viszont az, hogy kicsit vékonynak érzem magam, de látom, hogy zsír is van rajtam.
Mit érdemes csinálnom?
“ Nyárra szálkás szeretnék lenni és jól kinézni mert megyünk majd nyaralni a tengerpartra.”
Az ilyeneken mindig jót mosolygok 😆
Szerinted egy tengerparton saját magadon kívül kit érdekel, hogy te hogy nézel ki?
3:
Hogyne, ha jó vastag pénztárca is társul hozzá 😆
Ha jó vastag a pénztárcád, akkor jó test sem kell.
Miért akarnál lemenni 80kgra és 10% testzsírra?
Elég 13-15% testzsír, és onnan egy lassú tömegelés, ahol havi 0.5kg-nál több nem jön fel.
Az ilyen fél éves tömegeléseket pedig felejtsd el, mert fél év semmire nem elég izomépítést tekintve. 1 év alatt, ha mindent tökéletesen csinálsz, összejöhet 1-2kg izom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!