Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hány nap szünetet szoktál...

Hány nap szünetet szoktál tartani, mire újra edzed ugyanazt az izmot, ugyanazzal a gyakorlattal?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk két fekve nyomás között hány nap telik el?
2023. júl. 11. 09:43
A kérdező szavazást indított:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
9<
11 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Ez sok mindentől függ. Én erőemelőként például heti háromszor guggolok. Hétfő nehéz guggi, kedd pihi, szerda könnű guggi, csütörtök pihi, péntek volumen guggi, szombat-vasárnap pihi. De például fekvenyomásnál minden edzésem nehéz, így például ha hétfőn nyomok fekve, akkor legközelebb pénteken fogok, mert három nap simán kell a teljes regenerációhoz. De például kiegészítő gyakorlatként része az edzésprogramnak a bicepszezés (karhajlítás), azt például simán tudom edzeni egy nap pihenővel. Kis izmoknál, főleg izolációs gyakorlatok között a legtöbbször bőven elegendő egy vagy két nap pihenő.
2023. júl. 11. 09:47
 2/8 anonim ***** válasza:
18%
Fél év kb, jelenleg most ott tartok...
2023. júl. 11. 09:48
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Az alapokat minimum heti kétszer szoktam, ezért 2 vagy 3 nap telik el közöttük.
2023. júl. 11. 10:21
 4/8 anonim ***** válasza:

4-et

de van hogy ki kell hagynom 1-1napot úgyhogy előfordult már hogy 6nap is eltelt 2melledzés között

2023. júl. 11. 11:57
 5/8 anonim ***** válasza:
34%
Ezer dologtól függ.Ha normálisan tudsz edzeni heti egyszer elég egy izmot. Ha push,pull #tiktoknincsrajtasemmiizom edzőt követsz mert te is úgy akarsz edzeni hogy ne legyen rajtad izom akkor lehet 3-4 szeri is nyomni egy héten.
2023. júl. 11. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
89%
Az előző kommentelő által említett okostojások nem azért nem izmosak, mert hetente többször edzenek egy izmot heti egy szétbombázás helyett. Ezek az okostojások azért nem izmosak, mert hiába edzenek heti kétszer-háromszor egy izmot, ha lószar intenzitással, lószar munkasúlyokkal teszik azt (és most az étrenmdi részét a kérdésnek hagyjuk). Erőemelők simán guggolnak heti kétszer háromszor, vagy fekvenyomnak akár négyszer (!!!) is egy héten, mégis izmosak, rohadt jó fizikumuk van. Ez azért van, mert ők az említett okostojásokkal ellentétben tényleg tudnak edzést programozni, és érdemi edzésmunkát elvégezni.
2023. júl. 11. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

Én azt vettem észre, hogy akkor, ha tényleg intenzíven edzel, szükséged van 3-4 nap pihenőre míg újra meg tudod normálisan edzeni az adott izomcsoportot.

5# Áruld már el nekem, hogy mit számít a felosztás? A tested tudja, hogy mit mivel és mikor edzel? :D Aki nem izmos, az nem a felosztás miatt nem az, hanem mert 1, nem eszik eleget, 2, szar az edzése, nem tud edzést programozni, nem eddz elég intenzíven, 3, nem jó a regeneráció.

2023. júl. 11. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:
80%

1-3 napot, ahogy a munkám engedi. Teljes testben edzem 3-4 sorozattal mindenre.

Ha csak egy nap marad ki, akkor könnyebb edzést végzek, ha 2-3 akkor intenzívebb.

2023. júl. 11. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!