Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyiket tartod a legjobb...

Melyiket tartod a legjobb mozgásformának a súlyzós edzés mellett?

Figyelt kérdés

A cél az izomtömeg növelése, de minimum szinten tartása, miközben szeretnék kicsit szálkásodni. Súlyzós edzés mellett/után az alábbiak közül melyiket tartod a legelőnyösebbnek erre a célra? Tf., hogy a kaja rendben van

Férfinak

2023. júl. 10. 15:29
A kérdező szavazást indított:
Biciklizés
Lépcsőzés
Kocogáa
Gyors gyaloglás
12 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha adott a progresszív súlyzós edzés és a jó étrend, akkor nem még valamilyen más egyéb mozgásformára van szükséged, hanem pont, hogy kielégítő regenerációra. Gyúrás mellett biciklizhetsz, lépcsőzhetsz, kocoghatsz, gyalogolhatsz, tök mindegy, ez izomtömegben semmit nem fog jelenteni, ha a súlyzós edzésterved és a táplálkozásod rendben van. Kardiónak jók ezek a mozgásformák, de hipertrofikus hatásuk gyakorlatilag nulla. Inkább a regenerációra fektess hangsúlyt, ha izomépítés a cél.
2023. júl. 10. 15:40
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem az izomépítés a célom ezekkel, lehet félreérthetően írtam.

Olyan kiegészítő mozgásformát keresek mellé, amivel nem teszek keresztbe az izomépítésnek, nem veszítek izmot, de segít abban, hogy jobban nézzek ki, jobb legyen az állóképességem, zsírt veszítsek, stb

2023. júl. 10. 15:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem szerepel a listában, de én az evezőgépet ajánlanám.
2023. júl. 10. 15:46
 4/12 A kérdező kommentje:
Olyat keresek elsősorban, amit szeretek is :D De jöhetnek az egyéb ajánlások is
2023. júl. 10. 15:48
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

"Olyat keresek elsősorban, amit szeretek is"

És honnan tudjuk, hogy mit szeretsz? Ismerünk?

2023. júl. 10. 16:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Abból áll a szavazati lista..
2023. júl. 10. 16:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor azok közül tök mindegy. Izmot veszíteni a tartós kalóriadeficit és a súlyzós edzés hiánya végett fogsz, ha fogsz, nem azért, mert eljársz kocogni, úgyhogy emiatt ne aggódj. Kardióra, állóképesség fejlesztésre mindegyik felsorolt mozgásforma működőképes lehet. Nyilván a kocogás vagy a biciklizés inkább, mint a gyaloglás, de ez mellékes.
2023. júl. 10. 16:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Kalóriaégetés, intenzitás, szív bpm alapján nagyon különbözőek, ezért kérdezem.
2023. júl. 10. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem az emelkedőn gyaloglás vált be a legjobban, amibe időnként beleiktatok kis 1-2 perces könnyű kocogást, ha épp úgy érzem, hogy jól esik. Próbálom mindig beállítani a futópadon azt az aktuális dölésszöget és sebességet, amikor izzadok rendesen, de nem égnek az izmaim és nem köpöm ki a tüdőm se. Időnként 20-30 másodperces sprintet is beszúrok, szintén érzésre. Úgy olvastam több helyen is, hogy a zsírégetés egy lassú folyamat, ezért ha logikusan nézzük, akkor az emelkedőn gyaloglásnál a legjobbak a feltételek ehhez. Minél gyorsabban kell a testnek az extra energia, annál nagyobb a valószínűsége, hogy nem zsírból fogja fedezni. Lásd a hosszútávú futókat, mind nagyon vékony és semmi izom. Egyébként az ellipszis gép is szerintem nagyon jó gyaloglás mellé vagy helyett alternatívának.
2023. júl. 11. 17:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Én lépcsőzőgép párti vagyok :)

Illetve néha-néha szabadban futás, mondjuk nyáron ilyenkor én nem tudom rávenni magam, ellenben télen a hidegben nagyon szeretek.

+ugrókötelezés

2023. júl. 13. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!