Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az övet hogyan kell viselni?

Az övet hogyan kell viselni?

Figyelt kérdés
Vastagabb fele hátul vagy elöl?
2023. júl. 6. 09:46
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

19

Voltam röntgenen. Azt mondtak a röntgenszakrovos, hogy ne emeljek mert gyakorlatilag 2 csigolyám egymáson van.

Ezután ledolgoztam 3 évet kemény fizikai munkában és edztem 10 évet és még itt vagyok.

Annyi, hogy a deadliftet meg guggolást hanyagoltam de most fel kell hoznom a lábamat valahogy mert úgy nézek ki mint egy tolószékes, komolyan mondom.

tehát lábat csak 3 hónapja edzem. Szerintem a 90 kg szép súly hobbistaként, főleg, hogy a többiek 60-70 kilókkal guggolnak. De minek is egoemelne az ember 200 kilóval, milyen gyakorlati haszna van azon kívül, hogy megnyomorítod magad?

Ugyanakkor a tréner mellettem a kliensét majdnem megölte mert 80 kilót pakoltatott a rúdra az meg hàtraesett. Kicsin múlott, hogy nem szakadt ketté a srác.

Szóval nem szeretek én tarzánkodni, egoból emelni mint egy barom.

2023. júl. 6. 14:54
 22/39 anonim ***** válasza:
72%

"minek is egoemelne az ember 200 kilóval"

Ezt úgy mondod, mintha mindenki képes lenne 200 kilóval guggolni/deadliftelni, csak hát az egóemelés lenne, az meg nem menő.

Mondom, ha te azokból a szerencsétlen kezdőkből-újrakezdőkből indulsz ki, akik a konditerem legnagyobb százalékát alkotják, akkor nagyon kemény teljesítmény felnőtt 187 centis férfiként a 90 kilós guggolás. Gratulálok!

2023. júl. 6. 15:06
 23/39 A kérdező kommentje:

22

Persze, nem vagyok profi versenyző Béluka.

2023. júl. 6. 15:11
 24/39 anonim ***** válasza:
24%

Én értem hogy sokan itt 3 számjegyű kilókról beszélnek csak a termekben abszolút nem ezt látni.

Pl fekvenyomásnál is olvasom sokszor hogy százvalamennyi kiló még kispálya kezdő stb...

Közbe meg a termekbe nagyon nem ezt látni hanek inkább azt, hogy nagyon kevesen mennek 100 kiló fölé sokan meg 80 kilóval se tudnak egy 12es szériát végicsinálni

2023. júl. 6. 17:33
 25/39 anonim ***** válasza:
76%

"Közbe meg a termekbe nagyon nem ezt látni"

De nem értitek, hogy nem abból kell levonni a következtetést, hogy mit láttok a teremben, ahol az odajáról 70%-a pár hónapnyi géprángatás után eltűnik, 10% egy koxos vadállat, a maradék 20% pedig a kitartó naturál sportoló. Még ha a maradék 20%-ból vonnátok le következetéseket, de ti folyamatosan a 70%-os selejtről beszéltek, akik persze, hogy összeszarják maguka egy 80 kilós guggolásnál is, de ezek az emberek egy kanapét nem bírnak arrébb tolni, de ti elégedettek vagytok magatokkal, mert erősebbek vagytok náluk. Hát gratulálok! Egyszer menjetek el egy PWB terembe, vagy egy Erőtérbe, és nézzétek meg milyen, amikor a terem 99%-a igazi hobbisportolókból áll, nem gyúrós jancsikból, és utána büszkélkedjetek a 60 kilós fekvenyomásotokkal, amikor ott lányok szériáznak ezzel a súllyal deloadként.

2023. júl. 6. 17:39
 26/39 anonim ***** válasza:
33%

Az a gond, hogy ebben a kategóriában bizonyos felhasználók (amellett, hogy a válaszaikkal szakmai szempontból általában egyetértek) olyan stílusban fogalmaznak, hogy ezzel nem népszerűsítik a súlyzós edzést, hanem inkább erősítik az amúgy is régóta fennálló sztereotípiákat.

Az erőemelés jó sport, de ennek idealizálása megint egy szélsőség, hiszen nem mindenkinek vannak erőemelői ambíciói. Amellett az erőemelők kiemelkedő teljesítményében is gyakran szignifikáns szerepe van a doppingnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a melót le lehet spórolni, de azért nem árt ezt leszögezni.

Egy másik gond az, hogy itt mindig csak a kilókról van szó, de az ismétlésszám ritkábban kerül elő. Ha a kérdező az ominózus 90 kilóval egyszer tud nehezen leguggolni, akkor valóban elég kezdő, de ha mondjuk leguggol ötvenszer egyhuzamban, akkor azért nem nevezném gyengének.

2023. júl. 6. 18:08
 27/39 anonim ***** válasza:
58%

"90 kilóval egyszer tud nehezen leguggolni, akkor valóban elég kezdő, de ha mondjuk leguggol ötvenszer egyhuzamban, akkor azért nem nevezném gyengének"

Nyilván nem erről van szó a kérdező esetében.

2023. júl. 6. 18:12
 28/39 A kérdező kommentje:

24

Dettó ezt látom.

Ahová járok csodálkoznak, hogy tudok 4-et kinyomni 100 kilóval fekve.

Nem mondom, láttam már aki 140-be belenyomott de kb. 2-3 ilyen embert láttam. És nem vagyok biztos benne, hogy nem koxolbak.

Átlag genetikával naturálban a 120 kiló szerintem abszolút plafon.

Még maga Fekete Miki sem tud 200 kilóval fekvenyomni akkor egy álta mikiegér hogy tudna?

2023. júl. 6. 18:20
 29/39 anonim ***** válasza:
64%
ez igaz de hogy jött ide a 140 meg 200 kgos fekvenyomás? ettől még a 90 kgos gugolásod szar teljesítmény. hogy nem tudsz egy súlyemelő övet felvenni az meg pláne 😆
2023. júl. 6. 18:27
 30/39 anonim ***** válasza:
82%
Attól függ milyen terembe jársz. Én egy régi rozsdás terembe járok, sok az 50 körüli, a régebbi arcok közül mindenki 100 kiló fölött szériázik fekve nyomásnál, és nem is nagyon erőltetik meg magukat ránézésre. Mondjuk nekik voltak is kokszos időszakaik. 120 kiló szerintem nem a plafon. Én elég kis gyenge 80 kilós gyerek vagyok bár edzek már pár éve és nekem is több megy picivel, csak komolyan kell venni, edzést programozni, rá kell szánni az időt. A "genetikán" biztos nem jó, ráadásul még van egy alvászavarom is, ami miatt a regenerációm elég rossz, sokszor vagyok fáradt és van hogy napokat csak úgy ki kell hagynom.
2023. júl. 6. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!