Miket szoktál viselni túrázáskor?
Gumicsizma?? 😂😂
Túracipőt v bakancsot.
Sportcipőt, ha általános körülmények várnak rám a túra során.
Bakancsot, ha a domborzati viszonyok megkövetelik.
Gumicsizmát, ha várhatóan lószart is kell szednem közben.
Nadrágból hosszút és kényelmeset.
Én is hasonlóakat szoktam viselni. Túranadrág, póló, esetleg dzseki.
Az a hasonlat nem volt vicces.
Gumicsizmát a patak és a sár miatt. Emellett könnyebb lemosni is.
Túracipőt viselek legtöbbször, téli viszonyok esetében bakancsot. Gumicsizmát soha, igazából goretex-es cipő vagy bakancs bárhol megteszi (nyilván felszínen, barlang az más), ha át kell gázolni egy patakon, úgy hogy nem lehet köveken átügyeskedni, akkor meg addig le kell venni a cipőt és a zoknit.
Aztán túranadrág, póló, hidegben pulóver, illetve kiszedhető béléses túrakabátom van. Sapkát sosem hordok, télen fejpántot veszek fel, meg oersze kesztyűt.
#4: és viszed magaddal a hátizsákban a gumicsizmát?
Mert amúgy kb. életveszélyes dolog ilyen lábbeliben túrázni. Semennyire nem tartja a lábadat, és még kényelmetlen is hosszútávon.
Ahogy az 5-ös írja, aki rendszeresen túrázik, annak úgyis van goretex-es bakancsa, ami bőven elég ahhoz, hogy átkelj egy patakon, vagy eső után normálisan (beázás nélkül) tudj túrázni.
Túranadrágnak én szeretem a viszonylag vékonyabb, valamennyire rugalmas anyagú, esetleg lecipzározható aljú speciális nadrágot (sok zsebbel). Hűvösebb időben alá tudok öltözni. Ugyanígy a felsőket illetően: inkább több vékony réteg, és persze őszre-télre egy goretexes túradzseki.
6:
5-ös vagyok. Még talán olyan helyen tudom elképzelni a gumicsizma hasznosságát, ahol folymatosan egy kanyonban haladsz, ami majdnem végig teljes keresztmetszeten vízzel telt.
Meg persze barlangban, de ott úgyis csúszás-mászás van, sima gyaloglás az viszonylag kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!